Grattis till första älgen Arne! Uppdaterat om torsdagens jakt.


Så här glad är man när man skjutit sin första älg, en älgkalv och gratulationsgrankvisten är på plats i hatten. Det skedde idag onsdag. Alltså en av våra jaktgäster, Arne, som är här för första gången på älgjakt tillsammans med sin far och en god vän till familjen, Ralf (syster Katrin är också med men hon jagar inte, hon plockar svamp och läser på anatomitenta) . Arne är trots sin ungdom redan en rutinerad jägare. Han har fällt ett antal vildsvin och rådjur hemma i Badow i Tyskland. Vi har känt den här familjen i rätt många år nu och vi tillbringade Rolands 50-årsdag hos dem. Arne var inte så stor när vi sågs första gången. De kommer hit och jagar och fiskar ibland hos oss. Pappan har jagat älg här i flera år och  skjutit ett par stycken. Jätteroligt att det lyckades redan i år för Arne!

Just nu gör han militärtjänst i Tyskland, annars är det lantmäteri som gäller. Arne har ordnat till ett par av de roligaste historierna vi har i vår familj, det är en man med mycket humor. Men jag kan inte berätta dem här tyvärr.

Uppdaterat onsdag kväll i Harnäs


 Och Arne blev vederbörligen hyllad med cigarr och en liten konjak. Normalt röker han inte och dricker blygsamt men detta var ju som firning. Och det skulle gå bra om mamma såg bilderna.

"Cigarren är det som skiljer gentlemannen från tölpen" brukar Roland citera en känd person från Norma. ;-) Fast cigarrer röks nästan aldrig här så vi hör nog normalt till tölparna.


Maten var ett smarrigt hopplock med lite av varje. En kul kväll hade vi och det fanns en gruva av goda minnen att ösa ur och komma ihåg tillsammans. Arne måste förstås berätta hur det gick till när han sköt älgen och det gjorde han också till slut, även om han är lite blygsam.

Imorgon torsdag ska det jagas efter de älgar 2+2 som tilldelats av kretslicens. Det finns alltså en chans för de äldre herrarna att ta revansch.

Roland har ordnat med jaktsoppa imorgon eftermiddag efter jaktens avslutande. Den ska avätas vid slakthuset när man jagat färdigt för dagen vilket kan bli bortåt 2-3 på eftermiddagen tror man. Alla måste ha med sig något att sitta på, kanske jaktryggsäcken och dryck som önskas. Förtäringen som är färdig är Reinholds viltsoppa och frallor. Och det kanske kan bli en och annan god jakthistoria också när laget samlas.

Roland kommer att ta en bild av en legendarisk företeelse i älgjaktsammanhang.

Kommentarer
Postat av: Suss

Inga, Ursäkta och förlåt att jag är dålig på att kommentera just nu, men jag är inte så pepp på älgjakt så det blir lätt lite krystat. (Pepp är ett bra nyord tycker jag).

Postat av: anne

Hmm...Hur funkar det? Får man gästjaga i andras jaktlag? Jag trodde det var superstrikt, inget skjuta om du inte tillhör OSS.

2009-10-14 @ 20:37:32
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback