Första killingen Elin varit med om...

... för drevern Nila. Vi fick bilden idag söndag från pappa Lennart J i Karlstad.


Killingen kom lite överraskande i vägen och föll direkt för skottet. Jakten gick av stapeln vid Örnäs i Karlstad. När killingen föll ropade Elin; "Pappa Du fick den , Du fick den"  och sprang före för att kolla. Hon blir säkert jägare. Sen var det brasa och grillad korv tillsammans med pappa o jaktkamrat.

Många barn idag har det väldigt bra och gör mycket tillsammans med sina föräldrar redan från det de är små. Och barnen är båda föräldrarnas angelägenhet från början. När jag var liten fick barn i allmänhet klara sig själva medan föräldrarna jobbade hemma eller borta.  Papporna förväntades inte intressera sig så mycket för barnen, om det inte handlade om skarpare tillrättavisningar. Och så kanske att spela fotboll med söner när de blev lite äldre. Döttrar fostrades i sin helhet oftast av mammorna Allt var inte bättre förr.


Elins min handlar om totalt självförtroende. Hon har växt upp med hundar och jakt och är med ute i alla väder. Rådjursjakt med hund startade den första oktober så detta kanske inte är sista lyckade jakten i år  för Elins del.
(Imorgon måndag lägger jag ut bilden på Hall of Fame i Åmotsfors, jag fick den nu! Och kanske någon bild från Tjolitta om jag får)

Kommentarer
Postat av: Mia

Instämmer i dina tankar om att barnen lever närmare och mer med sina föräldrar idag än när vi var små. Detta även om barnen är på dagis många timmar idag...

Postat av: Inga M

Mia: Det finns en väl omhuldad myt numera att det är synd om barn idag för deras föräldrar jobbar för mycket och har inte tid med dem. Jag tycker att det är just en myt. Varje dag ser jag massor av barn som har det bra med föräldrar som verkligen bryr sig om dem. Många har dessutom far- och morföräldrar som finns i närheten som ett gott nätverk.

2009-10-04 @ 21:56:02
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Jag tycker det skall bli väldigt spännande att få se hur det kommer att bli i de närmast kommande generationerna. Kommer det att bli skillnad?

2009-10-05 @ 09:51:01
URL: http://hertabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback