Älgjakten börjar imorgon måndag!

Nu börjar älgjakten. Vi har haft våra jaktgäster här i kväll för mat och en genomgång av årets jaktreglemente. Vi blev 8 stycken sammanlagt. Det blir alltid trevligt i det här sällskapet med gamla goda vänner. Jag gjorde soppa med köttfärs och potatis och olika höstrotfrukter. Sen blev det risgrynskaka till efterrrätt med nykokt jordgubbssylt och hallonsylt.

Jag hade tänkt lägga ut bilden på den speciella bastun men jag hittar inte rätt kamera så det får anstå tills imorgon. Kanske blir det då också lite bilder vartefter från älgjakten, bilder som kommer under dagen via telefonen. Roland ska gå med hundjaktlaget här på Harnäs viltvårdsområde. Han har framlidne Kurts hund Isa med sig, en fin jämthund. Hon har varit här nu några dagar redan för att återbekanta sig. Hon brukar ju vara med¨på älgjakt här.

(I Grums blåses älgjakten in med gudstjänst i kyrkan enligt tradition)
I Värmland ska skjutas 9000 älgar och älgjakten i Sverige är värd hela 1,5 miljarder per år med det mest klimat- och miljövänliga kött man kan tänka sig.  Jag trodde det var 900 miljoner men jag hade nog en gammal siffra.

Kommentarer
Postat av: Suss

OJ, älgjakten måste ha stark tradition om t o m kyrkan engagerar sig. Häftigt!

Postat av: TT

Ja, gubben som inte skulle jaga, han klev upp fem i morse och packade och donade men i år är han bara gästjägare, hoppas på lite älgkött i alla fall!

2009-10-12 @ 08:11:10
URL: http://tyratok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback