Älgjakt på Harnäs viltvårdsområde 2009


Nu blir det lite sammanfattande bilder äntligen från årets älgjakt på Harnäs vvo. Bilderna är tagna av Monika på Litorpet och Wolfram.
Så här vackert kan man få skåda älgar under älgjakten, men inget var lovligt i det här ekipaget tror jag. Många älgar släpptes igenom, 14 st på ett drev. Vi har mycket älg  i närområdet


Här sitter alltså Arne med sitt livs första skjutna älg. Det blev en kalv. Arne är 19 år och gör just nu sin militärtjänst i Tyskland. Han är utbildad inom lantmäteri och kommer att arbeta med jord och skog. Han är van jägare från Tyskland, har skjutit flera vildsvin och rådjur.


Rolands stora och bestånde bidrag till älgjakten handlar om mat förstås. Det är han som donar med att man ska ordna något trevligt till avslut, med Reinholds goda viltsoppa. Han hämtade i Årjäng och är förste utdelare ser jag.Barnen i bygden är med förstås och lär sig hur det ska gå till.


Så här såg det ut i slakthuset innan älgarna styckades och fördelades på alla 85 jaktdeltagarna. Det sköts sammanlagt 26 älgar ungefär lika fördelat på vuxna och kalvar. Den som ligger här skulle kunna vara den Roland sköt, ett cykelstyre utan broms.
Kommentarer
Postat av: Cissi

Det är något visst med älgjakt. Har aldrig varit med och skjutit men stått på pass har jag gjort många gånger. Stå där och titta, alldeles tyst.. Och sedan står det bara en älg där! Man tror ju att de ska höras men inte...

Postat av: kicki

Vilka fina bilder du visar oss..bilden på älgarna är ju så otroligt fin...vackra djur...mysigt ni har det med soppa vid dagens jaktslut...och va roligt det är med alla ungar som är med.

ha det gott, kramen

2009-10-20 @ 19:50:50
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se/
Postat av: Mia

Förhoppningsvis så kan ni få en del kött att lägga i frysen...

2009-10-20 @ 21:35:41
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback