Älgjaktrapport tisdag från Harnäs och Vitsand

Idag har Harnäs jaktlag skjutit 5 vuxna och 5 kalvar. Man fortsätter jaga imorgon onsdag. Den enda skytt jag fått rapport om är mågen till Åke i Lisslerud, hundförare. Det betyder att man har kvar två vuxna och sju kalvar på sin  licens. När / om man lyckas skjuta ikapp med kalvarna så finns alltså en chans att få mer tilldelning ur kretslicensen på 15 djur. Folkdrevet har jagat Gyltenäs och oppöver. Hundlagen har jagat i Signebyn och Holshaget. Roland har inte haft hund med förut idag men ska gå med Isa nu i eftermiddag.

Vädret är vackert, strålande sol men kallt, knappt över nollstrecket.


Isa i väntan på släpp, 13.20 idag på Stakenäset.Mina jaktkläder passade precis på Katrin som går med och pryar som hundförare.

Här finns vackra bilder från älgjakten i Årjäng,
Klevane jaktlag närmare bestämt. Det är från artikel i NWT idag. Fast jag tycker att Christer på Systembolage ser mer än lovligt allvarsam ut. Man ska vara glad när man får pryda nästan en helsida i den stora ortstidningen. :-)

Här nedan kommer bilder från Lennart J i Vitsand, norra Värmland. Hans jaktlag har skjutit bl.a. ett par tjurar. Med på bilderna är Era, Lennarts jämthundstik. Om någon undrar varför hon har ett stort E inklippt i pälsen så beror det på att det finns mycket varg i området. Ifall det skulle bli slagsmål mellan varg och hund så vet alla vad som är hund och vad som är varg. Det kan vara svårt att uppfatta annars när djur rör sig snabbt.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback