Nya bud om vaccination mot svininfluensa!

Eftersom skolbarn tycks vara de som drabbas hårdast och först så gör man om i vaccinationsordningen i Värmland. Det finns konstaterade fall i Arvika. Man prioriterar barn och skolungdom före riskgrupper, så nu får inte föräldrar och personal vaccineras samtidigt enligt skolsköterskan. Det är inte rimligt att vaccinera fullt friska vuxna före typ hjärtsjuka eller astmatiker exempelvis. Högstadiet hos oss började vaccineras idag. Sedan fortsätter man och betar av; klasserna i Årjäng låg och mellan kan komma i fråga i slutet av nästa vecka; torsdag - fredag eller så,  som det ser ut nu. Men allt hänger på tillgången på vaccin. Allt kan ändras med kort varsel. De flesta barn väljer att vaccineras, även om besluten ibland föregåtts av mycken vånda hos föräldrarna. När man frågar runt i klasserna så är det bara 1-3 i varje klass som tackar nej till vaccinationserbjudandet.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Det verkar som om influensan börjar spridas mer och mer,

samtidigt som förvirringen om man ska ta vaccinet eller verkar öka...

det är ju så svårt att veta vad som är bäst och säkert svårare för föräldrar med barn.

Det är verkligen inte lätt...

Hoppas verkligen att läget med influensan inte blir värre, och att det inte blir jobbiga bieffekter av vaccinet.Postat av: Gisan

Här verkar det som barnen inte kommer få sitt vaccin förrän vid månadsskiftet nov/dec. Det känns väldigt långt bort. Jag fick min första dos förra veckan för jag räknas som riskgrupp. Jag har inte reagerat på det alls. Kramar...

2009-11-03 @ 15:19:11
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Marie

Ja, här har det varit mycket vånda och är fortfarande...men jag tror att jag har bestämt mig nu....som det ser ut nu så blir det vaccinering.

2009-11-03 @ 21:26:39
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Inga M

Alla: Det blir nog en kapplöpning med tiden; hinner influensan först eller vaccinet? Flunsan tjifsar oss i hälarna här i vår kommun. Högstadiet vaccineras nu och så kommer bygdeskolor och så låg- och mellan sist nästa vecka. Vi kan bara hålla tummarna att inte allt för många hinner bli sjuka före fredagen den 13:e. Och vi lärare får inget vaccin nu eftersom tillgången är dålig, inte friska föräldrar heller.

2009-11-03 @ 22:49:20
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lotten

Det känns lite som en kapplöpning... Här ska de börja i skolan nästa vecka, men det är ju bara första dosen. De tar de yngsta först. Men vi har fortfarande inte fått någon tid för det.

2009-11-04 @ 10:07:41
URL: http://blottenblogg.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback