Satio blev det!

Det blev till slut en Ericsson Satio, efter massor av funderande. Jag var inne på Expert i Årjäng igår tisdag och velade en stund. Valde mellan den och att vänta på den nya X 2 eller vad den heter som kommer efter nyår. Sation är en mobil med fokus på kamera och video, medan x är mer en liten dator. Jag ville ju egentligen ha båda delarna i kombination, men prioriterade alltså kameran.


Väl hemkommen så blev det precis som vanligt. Jag drabbas av teknikpanik, trycker vildsint igenom hela registret flera gånger utan att fatta någonting, hittar inget. Till slut tänkte jag helt enkelt lämna tillbaka eländet till affären och förklara att jag inte fixar sånt här.

Men jag har en snäll gubbe som gillar telefoner. Han satte sig och gick systematiskt igenom de mest grundläggande funktionerna, visade sedan mig dem. Så nu kan jag skicka sms för första gången i mitt liv. Och jag kan skriva dem på ett skärm som är uppbyggd som ett vanligt datortangentbord. Det går inte att skriva med alla fingrarna, till det är knapparna för små, det blir många fel. Men det går alldeles utmärkt att använda båda tummarna samtidigt. Det går snabbt.

Märkligt att jag som tror mig om att ha rätt mycket tålamod med elevers lärande, inte kan ge mig till tåls med maskiner. Det bara ramlar ner en rullgardin framför mina ögon och jag förstår varken knapptryckningar eller instruktionsbok. :-)) Ibland tror jag att det var likadant med matten när jag gick i skolan. Det blev liksom blackout.

Jag valde att betala telefonen direkt  och slippa låsa mig i något abonnemang. Slutkostnaden är i alla fall ungefär den samma men jag slipper nu bindningstid.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Det verkar ju fin å bra



även fastän jag förstås supportar finska nokia!!

Postat av: Marie

Grattis till ditt nyförvärv ;-)... jag hoppas att du blir nöjd med den, jag har hört mycket gott om den så det blir nog jättebra!

2009-11-05 @ 18:23:20
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Inga M

Daniel: Asch, Du anar inte vad Du går miste om bara för att Du är så¨nationalistiskt lagd!



Marie: Än så länge, efter två dagar, är jag nöjd.

2009-11-05 @ 22:21:58
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Vilken extrem manick. Jag har en telefon som är en telefon, fast jag tror jag skulle känna mig väldigt nöjd med en sån där också, nästan lite utvald av mig själv som unnat mig den.

Nu ska vi sms.a !!!!

2009-11-05 @ 22:23:16
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Suss: Jag har sparat mig så pass länge nu med en totalt omanövrerbar gammal telefon så det var läge att slå till. Den funkar bra som kamera, bra kvalitet och som telefon förstås. Och jag tar mig in på nätet om jag vill även om det inte är superlättmanövrerat. Det är i alla fall ganska enkelt att komma in på bloggen. Och om jag ville så är Facebook förprogrammerat, liksom BBC News och några till. Nätuppkopplingen är snabb och funkar bra överallt än så länge. Displayen med sån där dragskärm eller vad det heter är väl inte så exakt i lägena som man skulle önska och lite trögmanövrerad ibland. Men knapptryckningarna, eller knackningarna som det oftast blir, funkar när man lärt sig hur mycket våld som ska användas. Det följer med en liten pinne som man fäster vid telefonen. Den kan man knacka med.

2009-11-05 @ 22:31:59
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Grattis. Det låter som att du kommer att gilla den mer och mer, ju mer du lär dig. Jag själv har en gammal Nokia som är enbart telefon. Dessutom ligger den ofta hemma och används inte så ofta... ;-)

2009-11-06 @ 05:26:05
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Trolda

"Teknikpanik"... Känner onekligen igen mig i det...;-) TUR det finns snälla "Gubbar" =D Ser riktigt fin ut din nyhet! =D



Trolda - kramar =D

2009-11-06 @ 09:10:21
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: TT

Jag tycker att en mekanisk maskin ska fungera direkt, jag orkar inte läsa manualer och sånt tjafs... Följdaktligen har jag inte lärt mej ett smack av min nya mobil, men mannen har bytt trudilutt på min begäran för jag kunde inte hitta rätt ställe för det.

2009-11-06 @ 23:14:25
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Jag brukar ju annars berömma mig om att läsa manualer och inte gå direkt på som Roland gärna gör, men i det här fallet funkar inte maualer heller. Jag fattar bara inte vad som står där. Jag saknar nog täckning för de ord som används. Eller så är rullgardinen ogenomtränglig Gubben påstår att jag har för brått och inte väntar in att telefonen hinner reagera och ta fram sidor. Han har säkert rätt, det har hänt förr! :-)

2009-11-07 @ 11:12:01
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: laura

hur många vilder kan den sätta ihop till en panorama? puss älskar din blogg!

2009-11-07 @ 22:59:40
Postat av: Inga M

Laura: Tack det var vänligt om bloggen.



Hmmm, ????? Jag vet inte ens vad Du menar med panorama. Jag är ledsen. Testa och sök på Satio + panorama på google så kanske Du får napp!

2009-11-07 @ 23:14:11
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback