Biverkningar av vaccinet...

... har redan gått över. Det lite sträva i halsen och aningens småsnuviga är borta nu redan efter två dagar. Armen är fortfarande lite stel men går nu att röra obehindrat. På överarmen vid sticket kliar det lite men gör inte ont.

Läser i tidningen att
Värmland är värst drabbat av svininfluensan och så Norrland då. Norrland tänkte man skulle bero på att influensavirus trivs i kyla.  Värmland tror jag kan bero på närheten till Norge som varit hårt drabbat. Vi har ju många pendlare över gränsen här, från båda sidor. I min klass på 19 elever så är det två som sägs ha haft svininfluensa. Och det ser ut ungefär så i andra klasser också. Sen finns ett mörkertal förstås av elever som kan ha haft sjukdomen utan att ha blvit jättesjuka.

Jag är glad över att bo i ett land som köpt in så mycket influensavaccin att det räcker till hela befolkningen och att det ser ut som om många hinner få vaccinet innan flunsan har spridit sig för illa. Sjukvården har gjort en fantastisk insats som lyckats vaccinera så många på så kort tid.

Sen fnissar jag lite åt fransmännen som inte vill vaccinera sig. Så typiskt fransk misstänksamhet mot överheten! Om staten rekommenderar medborgarna att göra något så är skepsisen total. Man vägrar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback