Efter konserten "Förklädd gud" - Isolde

Jag måste bara berätta lite om Isolde. Efter konserten blev jag stående länge och pratade med den äldre dam, vithårig och vacker,  som hamnat bredvid mig i bänken. Vi började ju som man brukar ,med att dela entusiasmen över konserten. Men sen fortsatte vi att prata lite och jag blev fascinerad av det hon berättade om sitt liv.

Hon var född i norra Tyskland, utbildade sig till rytmiklärare, kom så till Sverige eftersom just hennes variant av rytmikkunskaper efterfrågades här. Hon träffade en indonesisk man, gifte sig med honom och bodde en tid i Indonesien. Men det blev för svårt att bo bra i landet efter Suhartos övertagande så de stannade i Sverige och köpte en lägenhet mitt i Stockholm innan priserna rakade i höjden. Mannen hade arbetat som sjukgymnast. Nu levde hon ensam men hade barn och barnbarn. 

Tänk vilka berättelser det finns i människor! Den här damen kunde verkligen berätta också. Vi blev stående och pratade  så det dröjde en god stund innan jag traskade hem.

Än så länge känner jag mig inte speciellt ensam i Stockholm.

Kommentarer
Postat av: Suss

Härligt med möten med människor och att få ta del av deras liv lite grann. Tänk, hennes barn måste se ut som mina barnbarn kommer att göra!!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback