Dag 3 Fiskeauktion och elektronikstaden

Dag 3 var det besök på fiskeauktionen i Tokyo, världens största. Planen var egentligen att se även tonfiskauktionen, den som börjar klockan 4 på morgonen. Auktionsutroparna låter ju fantastiskt, liksom sjunger hela tiden i ett vansinnigt tempo. Nu var det inte möjligt tyvärr.. Men fiskemarknaden i Tokyo är helt outstanding, hit fraktas fisk från hela världen och säljs. Det är död fisk och levande fisk.  Hela marknaden är ett myller av folk. Allting fraktas omkring med ett slags truckar och de kör så fort så det står poliser här och där och dirigerar.

De här körde runt med en farlig fart och på en del ställen stod poliser och dirigerade trafiken.

Fiskarna ser ovanliga ut, här bläckfisk.

Färgerna kan var lite hur som helst...


Kanske lite mer som våra...Ål eller nåt??? Jag tror 8 kronor är hundra yen eller nåt.


En man åkte runt hela tiden och sålde krossad is till fiskhandlarna.


Sen blev det besök i elektronikstaden för att jämföra lite priser och se olika produkter, eventuellt köpa en Blue Ray spelare om de var extremt mycket billigare i Japan än i Sverige. Men det visade sig att priserna var inte så olika de i Sverige, inte ens på minneskort och sånt. Det enda som var ordentligt billigare var inspelningsbara dvd.


Rymdraket eller tvättmaskin. Kanske nästa design i branschen? Allt finns av elektroniska prylar och i hela stadsdelar.


Den här mannen testar en massagestol. Munskydd hade många på sig i Tokyo, men det handlar inte först och främst om att skydda sig mot smittor utan om att man använder det när man är det minsta förkyld för att inte smitta andra. Fast på flygplatsen hade i stort sett alla munskydd och det kanske berodde på larm om svininfluensa i Kobe och Osaka, där skolor stängde under några dagar för att hindra smittspridningen. Man hade i dagarna hittat något hundratal fall där. Servetter delas ut överallt på gator och på restauranger.

Kommentarer
Postat av: ingrid

Å herre gud!!Där hade jag aldrig ätit.....

2009-05-27 @ 22:59:16
Postat av: Inga M

Ingrid: Nej gubben fixade inte att äta rå fisk. Han valde andra alternativ och det fanns oftast. Han köpte inga fiskar här heller men var fascinerad av miljön.

Postat av: LL

Inget hafs och slafs i det landet. Dessutom en fantastisk hänsynsfullhet att bära munskydd när man är smittsam. Här nyser och hostar folk ogenerat andra rakt i ansiktet. Det blir väl så, när man har bott så tätt i massor av generationer. I Sverige bodde hälften av människorna på landet för 50 år sedan. Det tar tid att lära sig att uppföra sig i en tätortscivilisation.

2009-05-28 @ 09:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback