Övrigt om Japanresan

Här kommer lite övrig kuriosa om gubbens Japanresa:


Skor tar man gärna av när man ska visas inomhus, inte bara i hem som hos oss, utan även vid entrén till offentliga lokaler. Ibland får man ett eget litet skåp att ¨låsa in skorna i, ibland står de inom synhåll. Kläder som hängs i restaurangentrén kan täckas med skyddsöverdrag för att förhindra att matos biter sig fast i dem.


Grönt te är en absolut favorit i alla sammanhang, vardag som helgdag,  här som glassdesert.
God hygien och extrem renlighet råder överallt. Man har levt i en stadskultur i många hundra år och har inrättat sig utifrån att när många lever tätt tillsammans så kräver det ordning och hänsyn. Displayen på toastolen ser ofta ur så här.
PÅ hotellsängarna ligger inte stringtrosor till värdinnan ( :-)), internt skämt!  ) men dock handfasta nattskjortor till nattgästen själv.Man äter verkligen med pinnar och Roland blev riktigt duktig på det till slut.


Bokstavsljuden för R och för L  låter rätt lika för en japan. Så då kan skyltarna bli så här!
Japan drabbas ibland av jordbävningar, så det går inte att ha jordkablar. Då vet man aldrig var felen är och det är för svårt att laga när man drabbas. Så det är luftledningar som gäller, överallt, vilket ser märkligt primitivt ut för en västeurope. Kablarna är som garnnystan uppe i luften.Entrén till det fyrstjärniga hotellet i Kyoto var magnifik!  Öppen spis i svart marmor.

Ljuskronan i taket var enorm!Varje gäst fick en vackert handskrivet kalligrafikonstverk av brudens farbror tror jag det var som gör sånt själv..


Kommentarer
Postat av: Mia

Syns vilka skor som tillhör västerlänningar... :-) Jättekul att se bilderna, japanerna ligger steget före oss när det gäller design toamanövern bl.a.

Postat av: anne

Det gäller att inte ha hål i strumporna minsann! Och toastolarna; jag vågade aldrig trycka på någon av knapparna, jag fick hjärtslag varje gång jag satte mig och varmvattnet "rann till" i rören, det var inte bara rumptvätt, man kunde även trycka för torkning! :)Sv. Jo, jag sminkar mig i bilen. Men inte samtidigt som jag kör heller! :) Att måla naglar i bilen är något som jag inte rekommenderar, vare sig som förare eller passagerare.

2009-06-02 @ 08:38:00
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Hanneles paradis på Hisingen

Maken har varit i Japan, är lite avundsjup på honom.

2009-06-02 @ 10:14:08
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Thalina

Intressant att få se alla dina bilder.Har alltid tyckt att bide´borde vara standard hos oss också.Vackert och imponerande hotell.Ha det gott kram Thalina

2009-06-02 @ 11:19:10
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Intressant det du berättar och intressanta foton.

Spännande med Grönt te som glassdesert.

Och toaletten....verkligen annorlunda...

Och så prydligt och renligt överallt.Äta med pinnar har jag provat för ett antal år sedan,

och tyckte maten smakade så bra när man åt med dessa,

och dessutom äter man ju inte så fort med dem utan njuter av maten på ett annat sätt.

vilket jag tror är bra..Ha det så bra.

Kram

2009-06-02 @ 14:19:46
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Suss

Japan har aldrig funnits med på min reseönskelista, men efter den här bloggresan är det inte utan att jag börjar fundera lite om det finns lite plats kvar i slutet av listan....

Det har verkligen varit underhållande att "fått vara med". TACK!

Jag kan äta med pinnar - lärde mig i Kina!

2009-06-02 @ 21:29:34
URL: http://leontina.blogg. se
Postat av: Inga M

Alla: Jag är ju också himla avundsjuk på gubben som kunde resa till Japan. Toastolarna verkar ju spännande. Deras ordnings- och renlighetskultur har fascinerat mig sedan vi var på Gothia cup och såg de japanska pojklagens uppträdande. De marscherade in på raka led och ställde alla saker i en perfekt linje efter långsidan. OCH SÅG SAMTIDIGT GLADA UT!

2009-06-05 @ 06:51:31
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback