GRATTIS Årjängs ungdomslag i jaktskytte!


Just nu lördag, är de här ungdomarna från Årjängs jaktvårdskrets, i Västerås och har skjutit till sig en andraplats i den mellansvenska regiontävlingen i jaktskytte med lag från Värmland, Närke, Dalarna, Västmanland,  (och kanske Uppland o Gästrikland också, jag är osäker på vilka områden som ingår i SO-mitt?)! Det är från vänster Jens Zetterqvist, Niklas Nilsson, Markus Bryntesson och Mikkel Andrésen.

Stort grattis från Roland o Inga!

I tävlingen ingår att kunna skjuta rätt med hagel eller kula på figurer av olika jaktbara vilt, såsom älg, rådjur och hare exempelvis. I tävlingen ingår tydligen också en teoridel.

Andraplatsen är en suverän prestation speciellt med tanke på att de här pojkarna inte har skjutit tävling så länge. De gjorde sin första tävling i Säffle för ett par månader sedan, då de kvalficerade sig till den här regiontävlingen i Västerås. Ungdomsklassen är upp till 20 år och för det här laget är medelåldern bara 14 år. Ett grattis också till deras tränare Morgan Zetterqvist, som själv har varit en av Sveriges bästa jaktskyttar.

(Tyvärr vet jag inte vem som tagit bilden, den är från tidningen Nordmarksbygden.)

I kväll ska jag publicera ett inlägg från gårdagens äventyr ute på Restön


Kommentarer
Postat av: Britten

hej där....va roligt med en hund som vill bada..moffi vägrar .även om han faktiskt var ner och blötte fötterna i dag när vi badade...visst kan jag läsa kommentarerna...och gläds alltid åt dina rader.....

Postat av: Inga M

Britten: Han vill verkligen bada!

2009-07-05 @ 23:02:18
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback