Varg i Karlstad


Varg har observerats vid
Bergviksmotet igår den 21:a januari, och rörde sig i riktning mot villaområdet Hultsberg, sedan fann man också spår av varg i en trädgård i Knappstad i utkanten på Karlstad.  Den hade passerat genom trädgården under dagen och lämnat både fotavtryck och urinmarkeringar. Man kan väl anta att det är samma djur som synts vid Bergvik, Biltema och Hultsberg. 

I huset på Knappstad där vargspåren hittades bor den här söta lilla tjejen, Elin. Det känns inte helt bekvämt att små barn tvingas umgås så nära med stora rovdjur. De svenska vargarna får inte jagas  och därför oskygga, det är ett problem.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Ja, det känns nog ganska otryggt när dessa djur kommer så nära människan och bebyggelsen.

Normalt borde de ju inte vara så nära människan...

Undrar vad det beror på....

Kan tänka mig att det inte känns bekvämt att små barn tvingas umgås så nära med stora rovdjur.

Sött foto på Elin.

Kram

Postat av: Inga M

Ingermaryissa: Vargen är ett klokt djur och visar ingen rädsla för sånt som aldrig varit farligt. Vargen får inte alls jagas i Sverige, det betyder att svenska vargar (som de enda i världen i stort sett) inte visar någon skygghet för människor eller vittring av människor. Om vi får jakt på varg så minskar det här problemet åtminstone och våra vargar kan bli så skygga som vi vill att de ska vara. Sen återstår andra problem att lösa i sammanhanget men det är en annan femma.

2009-01-24 @ 14:42:04
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback