Jazz har fått sin första jaktmerit idag, 1;a öppen klass!

Jazz klarade jaktprovet och tog en 1:a öppen klass!  Vädret var 0-gradigt, snöstorm nästan med nordostlig vind, snö upp till knäna på öppna ytor. Provet startade vid 9. Vid 10-tiden såg man spår men det var mycket snö i så det var svårt att veta om det var nytt. Hunden slog  fram och tillbaka över spåret i myren. Så plötsligt fick han upp haren vid en gran i myrkanten, den sågs i upptaget. Efter en halvtimme kom haren fram till domaren och Roland på en 10 meters håll. Domaren måste hela tiden höra hunden så det blev mycket spring. Roland har nog gått ner flera kilo o kan inte kännas igen påstår han :-))

Från upptaget har hunden 4 timmar på sig o inom den tiden ska han ha minst 120 drevtid och tapptid får inte överstiga drevtiden. Drevet hade många avbrott för haren fick många tillfällen att ställa till bekymmer för hunden. Spåren blåste igen på alla öppna ytor och då måste hunden leta igen. Provet avbröts 14.45 och då var förstapriset klart.  Förutom drevtiden så bedöms ett stort antal andra egenskaper och hunden poängsätts i en skala från ett till 6, här ingår exempelvis lydnad, samarbete, inkallning (gjordes två gånger och det gick bra även på 200 meters håll när provet var klart).  Hunden belönas också med poäng för att vara spårnoga och ha ett lugnt drevsätt, haren ska inte stressas. Jaktprovets syfte är att ta fram lämpliga avelsdjur.

Och uppe i sin himmel satt nog hans släktingar och anmödrar och log; mormor Polka, mormorsmor Brusa, mormorsmormor Lucky och mormorsbror Hambo. Alla Leverhögens uppfödning.  Och mamma Valsa låg nog lugnt hemma i sin korg hos Bosse och Liselott.


Roland, Jazz och domaren Åke Tolfsson. Glad är väl bara förnamnet!!

Kommentarer
Postat av: Trolda

HÄRLIGT! grattis till er alla =DTrolda - kramar =D

Postat av: Anonym

Karl jobbar på It avdelningen på Vf och tror nog han stannar kvar där...men han är duktig på att prata, är van det förhan har danskursen flera gånger i veckan och går då med headset. Vi kommer just från hockeyn, en bra och spännande match. kram och ha en fin kväll..

2009-01-24 @ 19:21:00
Postat av: Marie

Ett stort grattis :-D!!! Även om jag måste erkänna att jag inte förstod alla ord i inlägget ;-)), jag undrar om det inte var lite latin inblandat ett tag där :-))))...men jag förstod i alla fall så mkt att ni har en jätteduktig hund!

2009-01-24 @ 19:21:15
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: kicki

Grattis till en duktig hund...skönt när provet är över men spännande när det håller på...

kram

2009-01-24 @ 19:23:22
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se/
Postat av: Pierre

Grattis.

Det är kul när hundarna funkar bra på jaktproven.

Har hört exempel då hundar som är grymt bra i skogen, helt och hållet klantar till sig på jaktprov.

2009-01-24 @ 19:31:20
URL: http://team-nappet.blogspot.com
Postat av: ingrid

Du får hälsa stort grattis till Roland och ge Jazz en extra klapp. Ps läste du i tidningen om det där skyddet för hundar, någon typ av väst, plus att det var med en grej på antikrundan, ett halsband tror jag det var. Tänkte på er då.Ds

2009-01-24 @ 19:38:39
URL: http://missbobiie.blogg.se/
Postat av: TT

Vad roligt att det gick så bra!

Mannen sliter här med vår blandis men hon är inte på G alls nu.

2009-01-24 @ 19:44:18
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Suss

Det är bara att gratulera!Hoppas han (Jazz alltså) får slå ut sin lekamen i soffan efter den här lyckade dagen. Jag tänker på bilden jag tidigare sett här på bloggen.

2009-01-24 @ 19:58:51
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Tackar så mycket och gubben hälsar också. Han sitter nu i telefonen och refererar glatt provet om och om igen för olika intressenter. Vi har just kommit hem från den trevliga föreläsningen med Berndt Andersson. Jazz ligger utsträckt i soffan med sina kuddar under huvudet.

2009-01-24 @ 21:42:07
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Blackout

Å jag får tårar i ögonen. Sånt här rör mig alltid väldigt, det är lika dant när favorittravaren går och vinner, då håller jag inte tätt helt enkelt.

2009-01-25 @ 00:10:37
URL: http://blackout.blogg.se/
Postat av: Inga M

Blackout: Roligt att höra ifrån Dig igen! Hoppas Du mår bra!Jovisst blir vi lite rörda när det gick så bra för Jazz. Vi är väldigt förtjusta i den här hunden och han kan bli lika bra som gamle Hambo eller till och med bättre.

2009-01-25 @ 00:32:42
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback