Varg dödar människor!

"Kvinna vargdödad!!!

2009-02-23

En georgisk kvinna dödades i slutet av förra veckan i Kakheti distriktet. Det var den tredje attacken på en månad i Georgien.


Enligt Windsor Star delar nu de lokala myndigheterna i östra Georgien ut vapen så att folk ska kunna försvara sig.

- Vi har beordrat högsta beredskap i Kakheti, sade guvernören Gia Chalatashvill i en TV-sändning. - Lokalbefolkningen får vapen och ammunition så att de kan försvara sig. Polisen kallas ockå in.

Lämningarna efter kvinnan upptäcktes i fredags i byn Giorgitsminda, ungefär 40 km från huvudstaden Tiblisi, rappoterar Imedia television.

Kvinnan har saknats under flera dagar. Rapporter från flera byar i regionen talar om ett stort antal attacker på kreatur och människor den senaste månaden. För två veckor sedan anföll vargar en kvinna i Pirosmani och skadade henne bland annat i halsen""10-årig pojke dog i vargattack!

2009-02-25

Den tio-årige ryske pojken Kolja blev för en vecka sedan dödad av varg. Han är nu begravd, men byborna är upprörda och gör nu allt för att skjuta vargen.Vargattacken inträffade när Kolja och två av hans kompisar åkte pulka. Plötsligt attackerade en varg Kolja. Kompisarna sprang för att hämta hjälp. Men när de kom tillbaka var Kolja redan död, han hittades med svåra bitskador i ansikten och på halsen.

Vargattacken skedde i centrala Ural i Ryssland. Byborna är chockade och man gör nu allt för att kunna skjuta vargen. I Georgien dödades tidigare i veckan en kvinna efter en annan vargattack"

Texterna ovan är hämtade från tidningen
Jaktjournalens hemsida.


Enligt Naturvårdsverket så utgör vargen ingen fara för människor. Jag hoppas att de svenska vargarna har läst på i Naturvårdsverkets policy så att det inte händer något tragiskt nu under våren när vargpopulationen i exempelvis Värmland kommer att explodera.

Så här är det: 

Värmland  berörs av 16 vargrevir. Det betyder att i stort sett hela landsbygden är täckt av revir. Och nu i år så blir det valpar i många av de här reviren. De valparna är hungriga och ska försörjas med mat. Då kan vi hamna i ett lite minst sagt obehagligt läge.

För Naturvårdsverkets plan för spridning av de stora rovdjuren handlar just om svältmetoden.  Vi har inte fått hålla nere stammen med jakt utan lodjuren har fått föröka sig i bl.a. Värmland så att inte maten räcker till. Man hittar utmärglade ihjälsvultna lodjur nu. Då ska enligt teorin de lodjur som överlever vandra längre söderut. Och det gör de. Det funkar på lodjur. De utgör inget reellt hot mot människor när de blir hungriga. Man kan förstås tycka att det är tragiskt för lodjuren att lida p.g.a. en idiotisk rovdjurspolitik.  För lodjuren skulle sprida sig ändå även om stammen hölls nere på en lagom nivå, fast i långsammare takt.  

Men att leva i ett landskap fyllt av hungriga vargar kan komma att bli något helt annat. Naturvårdsverket vill nämligen fortsätta att tillämpa svältmetoden även på varg. Vargarna ska bli så många att maten inte räcker till, då ska de som överlever svälten vandra ut till nya områden. Och då handlar det inte bara om en havererad rovdjurspolitik och lidande djur, utan också om ett obehagligt läge för människor som tvingas leva i vargrevir (=nästan hela Värmland!) Hoppas att det går bra. Annars blir det kanske inte självklart att barnen kan åka pulka var som helst nästa år.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Och vart räknar man att vargarna ska vandra?

Söder ut?

Där får dom ju inte vara för då är dom ju närmare "civilisationen" = Stockholm, och då är det ju helt ok att skjuta dom!Är det då helt ok att svälta iväg djuren?

Varje varg är ju värd 100.000 - 300.000:- st.

(enligt staten).Tror att attacker mot människor och då först och främst barn är inom räckhåll, tyvärr.

Postat av: Inga M

Pierre: Jag vet inte hur man tänkt och om man tänkt. Men vi får i alla fall rapporter i kväll om att detta har diskuterats på allvar uppe i maktens korridorer i kväll.

2009-02-26 @ 00:09:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: ulf h

man i ryssland varg dödad In Bashkiria wolf attacked and killed one farmer: it is the first such case in the republic läs mer på den här länken

http://translate.google.com/translate?sourceid=navclient&hl=en&u=http%3a%2f%2fnewsru.com%2frussia%2f18feb2009%2fvolk.html

2009-02-26 @ 19:25:30
Postat av: Inga M

Ulf H: Jag har läst om att man har problem i Ryssland men länken fungerar inte tyvärr.

2009-02-26 @ 19:33:30
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: ulf

http://translate.google.com/translate?sourceid=navclient&hl=en&u=http%3a%2f%2fnewsru.com%2frussia%2f18feb2009%2fvolk.html det fungerar när man kopierar och läger in på adress fältet halsnihgar ulf

2009-03-01 @ 11:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback