Chocken över förslaget till vargförvaltning är total!!!

Det var inte bara ett dåligt förslag. Det är en katastrof!

Beslut om utredningen kommer inte förrän i juni 09 troligtvis och nivåerna för vargstammen tidigast 2012!!  För man måste utreda!!!! Igen och igen och igen.  Trots att det nu ligger en utredning färdig sedan 2007 och väntar på beslut!

Detta är beskeden från Narturvårdsverket och Miljödepartementet och alla som är berörda av problemen är chockade. Det är en nonchalans utan like att helt igonerera de problem som rovdjuren ställer till för dem som tvingas leva med dem. Man har fortsatt att se detta enbart ur ett biologiskt perspektiv, utan minsta hänsyn till människor.

Vargstammen ska alltså fortsätta att växa oavbrutet och helst så snabbt som möjligt och det finns inga möjligheter att få till något slags stopp förrän tidigast 2012.

Jag vet inte om jag vill leva i det här landet!! Detta är en katastrof!!! Fattar de inte vad de beslutar om??????

Kommentarer
Postat av: Pierre

Katastrof!!!!!!

Jävla byråkrati land.

Postat av: anne

Kanske behöver de hålla sysselsättningen uppe...;)

2009-02-25 @ 22:28:43
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Mia

Jag brukar inte kommenera dina varginlägg. Känner att jag bor för långt ifrån dem för att föstå problemet fullt ut. Idag ska jag skriva något i alla fall...Som jag ser det så tycker jag att vi måste värna om våra djur. Men det får inte bli på bekostnad av människor. Var den gränsen går är kanske svår att sätta...Vad tror du Inga, är det inte så att friska djur angriper inte människor om de inte är jättehungriga? Finns det inte tillräcklig föda i vår svenska natur för att vargen inte ska behöva ge sig på människor? Tycker du vargen ska utrotas helt i Sverige - eller hur tänker du? Sanningen att säga har jag läst dina inlägg, men inte reflekterat så mycket över det hela...

2009-02-26 @ 06:07:23
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Pierre: Det handlar nog tyvärr inte enbart om byråkrati och att man tror sig behöva utreda mer, utan om att det finns starka intressen centralt placerade som vill ha en mycket stor vargstam i Sverige och då använder man medvetet fördröjning i beslutsprocesserna som ett medel att uppnå det målet.Anne: Kanske det, suck?Mia: Återkommer med svar på Din kommentar.

2009-02-26 @ 07:10:07
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: LL

Starta en folkstorm! Och ett varguppror! Det är tyvärr så att de allra flesta svenskar är tätortsmänniskor. I fjärde generationen! Man har ingen aning om verkligheten ute i skogarna. Hur ska man kunna ha det? Urbanbiologerna på SNV och på länsstyrelserna tillhör också den gruppen. De tycker vargarna är gulliga, startar föreningar för att värna dem och är allmänt beskyddande. Inte ska man döda djur! Att hundar ska bli vargmat och barn inte kunna vara ute ensamma förstår man inte vidden av. Utan starka motkrafter får de stå oemotsagda!

Svält-spridningsmetoden är utmärkt som "nyhet" och lätt att kommunicera.

Skriv insändare, publicera alla bilder på dödade hundar på samma sida med deras namn, få igång lokala medier, starta ett upprop på nätet!(Carina med Matupproret, samlade 67.000 namn)

2009-02-26 @ 10:43:30
Postat av: Inga M

Mia: Nu har jag kommit hem och svarar Din kommentar.

Det är möjligt att det är som Du säger att friska och mätta vargar inte angriper människor. Fast vi vet inte, inte Du, inte jag, ingen. Och vem ska kolla att alla vargar i de svenska skogarna inte är sjuka och hungriga. Jag antar att en sjuk varg tar det som är lättast och närmast till hands och då kan man ju bara hoppas att det är något fyrbent villebråd. Tyvärr är svenska vargar rätt närgångna mot människor eftersom de aldrig jagas och därmed inte upplever människor som farliga. De norpar exempelvis folks hundar i trädgården.Sammantaget i hela Sverige finns föda åt vargen, men den lever inte utspridd i hela Sverige. Vargar är flockdjur, lever i begränsade områden år efter år oftast på samma ställe. Så småningom börjar matförråden tryta, älgarna drar sig också undan från rovdjuren om de kan.Jag tycker inte att vargen ska utrotas. Jag tycker att det ska finnas maximalt 200 vargar i hela Sverige och att de ska förvaltas enligt stafettmetoden, dvs när det funnits varg i ett område under en tid så ska de tas bort och det området ska slippa under ett antal år. På så sätt tror jag att man kan få acceptans för vargen även på landsbygden hos dem som är drabbade, det har man inte idag. Och det är nog det största problemet för vargen själv. Folk hatar egentligen vargpolitiken, inte vargen.Inavel, som det pratas om så mycket, är en dålig ursäkt för att vi ska tvingas på en stor vargstam i Sverige. Det finns ingenstans i världen dokumenterat att inavel leder till bekymmer på lång sikt. I vilt leverne så rensas svaga individer ut och de starkare överlever. Inavel är ett typiskt husdjursdilemma. Det finns exempel på viltpopulationer som härstammar ur få närbesläktade individer, men det har inte försvagat stammen ¨på sikt.LL: Det var goda tips! Men jag är rädd att de som vill ha vett och sans i vargpolitiken inte är så nätburna som de militanta vargvännerna. Vi skriver en hel del till rikspressen / media och försöker få bli publicerade och uppmärksammade på olika sätt, men det är alltid kalla handen. Det är inte mainstream att vilja hejda vargpopulationens tillväxt. Det gick igår ut till Expressen, Aftonbladet, svd, Dn, några lokaltidningar och till jaktpressen. Det kommer bara i jaktpressen, (redan där) och i någon lokaltidning kanske. Då är det svårt att starta ett folkuppror.

2009-02-26 @ 13:40:28
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: LL

Alla Sveriges rådjur härstammar från en handfull djur och de har klarat sig alldeles utmärkt i några hundra år. Likaså vildsvinen.

2009-02-27 @ 23:30:05
Postat av: Mia

Tack för intressanta tankar som svar på min kommentar, Inga!

2009-02-28 @ 12:20:11
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

LL: Det finns exempel på populationer som härstammar ur helsyskon men som klarar sig bra ändå. Ingen har ännu kunnat visa exempel på att det finns långsiktiga problem. Det man nu säger om mindre valpkullar kan ha andra orsaker, de ökar ju nu igen utan att stammen är mindre inavlad. Kryptokism har nämnts men man vet ju inte hur mycket som är vanligt i en oinavlad vargstam, det finns inget att jämföra med. Sen torde väl de individerna inte föra vidare sina gener, de är ju sterila.Mia: Det är alltid roligt om någon är intresserad, fast man behöver inte tycka lika. Jag har goda vänner som inte alls tycker som jag, det är inget problem.

2009-02-28 @ 23:28:26
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback