Vargjakten inget hot mot stammen!

Rovdjursföreningen kräver minskning av vargjakten, alltså en ändring av det demokratiskt fattade beslutet i riksdagen. Detta är inte en fråga som ligger på Naturvårdsverkets bord. Riksdagen har beslutat att frysa vargstammen på nivån, 210 vargar. Och för att uppnå det så bör man skjuta av upp till 40 individer enligt forskarna. Man har beslutat skjuta av 27 på licensjakt. Det finns alltså gott om utrymme kvar upp till 40. Det utrymmet kommer att räcka både till eventuella överskjutningar och till skyddsjakt på närgångna vargar under året. 

Rovdjursföreningen  påstår att motorfordon får användas i jakten. Man får enbart använda motorfordon för att finna vargspår, inte i själva jakten.

Rovdjursföreningen påstår att vi idag har c:a 200 vargar i landet. Det är rimligen fel. Det var antalet vid senaste räkningen. Sedan dess har vi fått en omgång föryngringar. Det bör alltså finnas bortåt 300 vargar i landet just nu.

Som vanligt så vrider och vänder Rovdjursföreningen lite på fakta så att de ska passa egna syften. Synd att man inte är mer seriösa än så här.


Kommentarer
Postat av: Cissi

Man kan vrida och vända på allt för att det ska passa en själv...

Filmen kan även ses i vanligt format men du ska inte gå på en 3D visning och ta av dig glasögonen för då är allt suddigt. Nu tror jag ju att åksjukan går över efter ett tag, det gjorde det för Nicke.

Postat av: anne

Om man har en agenda så kan allt vridas till att passa den.

2009-12-30 @ 20:13:18
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: HDR-fotografen

För upplysnings skull nämner jag att 1000 individer krävs för arten människa för att förhindra inavel. Fast vargjägarna kanske gillar syskonkärlek i sina egna liv med...

2009-12-31 @ 11:40:20
URL: http://stilbild.nu/fotograf
Postat av: Inga M

Cissi: Tack för upplysningen om Avatar



Anne: Exakt!



HDR-fotografen: Disneyfieringen av djur är rätt vanlig; dvs att man gör djur till människor, så som Du gör här. Du väljer att betrakta vargar som människor som vi nu tvingar till något slags incest. Du har naturligtvis fel. Hunddjur av olika slag har inga problem med att avla med syskon.



I rovdjursbeslutet ligger också att man ska ta in varg från andra populationer för att förhindra inaveln, om det behövs. Som det ser ut nu så kommer det inte att behövas eftersom det vandrar in varg alldeles frivilligt från den Ryssland o Finland. Det räcker enligt forskarna med någon varg då och då för att förhindra inavel.



Dessutom så finns det inga exempel på jorden att inavel bland vilda djur har orsakat några defekter. I vilt tillstånd så slås alltid svaga indvider ut med automatik och det håller stammen frisk. Det är enbart bland människor och hos tamdjur som inavel ställer till bekymmer.



Vargarna på Royal Island (tror det heter så) härstammar från ett enda par vargar och där finns en isolerad population som lever i högönsklig välmåga.

2009-12-31 @ 12:12:44
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

HDR-fotografen: Jag glömde; med frivillig eller arrangerad invandring så räcker det med en vargstam på 100 individer. För upplysningens skull...!

2009-12-31 @ 12:25:51
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Om jag vill in och titta på bilder från Sverige bla då går jag till Din blogg. Här finns alltid något. Önskar Dej ett Gott NYtt År!

2009-12-31 @ 16:22:59
URL: http://hertabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback