Satio igen!

Min Satio Ericsson mobil fungerar fortfarande, den blir ingen doatelefon, dead on arrival. :-)

Kameran är riktigt ok men jag kan irritera mig på att den efter att man tagit kort inte automatiskt går tillbaka till nytt tagningsläge. Det måste man göra själv. Kan kanske bero på att man istället förutsätts vilja skicka bilden, vilket man enkelt gör med ett par tryckningar. Men i övrigt så ersätter den nu den vanliga kameran. Att skicka en bild tar bara några sekunder och sedan ytterligare ett par minuter att lägga ut bilden på bloggen  om jag vill det. Fast då måste jag ha tillgång till en vanlig dator för att göra det så snabbt. Datoruppkopplingen på telefonen går inte så snabbt. Men när jag väl är ute på nätet så funkar den ok för att lägga ut bilder och text, men allra enklast är förstås att använda den för att publicera kommentarer och det är nog det jag mest använder den ´till i bloggsammanhang. Fast  jag har inte lärt mig att backa än när jag kommer ut på nätet. Himla fånigt men jag har inte hittat back-knappen! Men Marianne på jobbet ska få lära mig. Hon har också köpt en Satio. Och henne är det ordning på när det gäller tekniska prylar.

Sen hamnar hela tiden bilder som bakgrund när jag bläddrar i fotoalbumet i telefonen. Det är jättesvårt att undvika. I o för sig vet jag hur jag tar bort dem och får tillbaka den här snygga originalbilden, men det känns onödigt och hade gått att undvika.




Svaren på bildgåtan kommer i morgon onsdag


Kommentarer
Postat av: Marie

Om det är ngn bild som jag vet att jag vill ha in på bloggen och som jag har tagit med min mobiltelefon så brukar jag maila den till mig själv. På så sätt får jag enkelt "in den i datorn" och kan blogga om den när jag kommer hem. Är det bara frågan om en enstaka bild så tycker jag det är enklare att göra så än att överföra den via datakabeln.

Postat av: Inga.M

Marie: Så gör jag också numera. Det går så snabbt att skicka och som sagt då finns bilden i datorn färdig att publicera eller joxa med i något bildprogram. Bilden blir ju mindre på kuppen (färre pixlar) men det spelar ju inte så stor roll eftersom bloggbilderna ska tas ner ändå.



Jag kan föra över bilder från telefonens minneskort direkt vill datorn med hjälp av en liten nyckel men det blir inte så ofta.

2009-12-23 @ 08:18:43
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Marianne

Oj oj oj, nu får jag skärpa till mig så jag lärt mig detta innan vi börjar jobba igen.

2009-12-26 @ 02:23:55
URL: http://www.lindansarn.blogspot.com
Postat av: Inga M

Marianne: Japp, ser fram emot ett litet Satio-utbyte efter lovet. Ha en god fortsättning!

2009-12-26 @ 06:36:57
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback