Sista bilden från klädvårdsrummets omgörande!

Det fick bli bättre ljus för strykningen, så det blev en ljusramp i´taket, från IKEA; över strykbrädan, nu är ljuset perfekt. Märker att jag behöver ha bättre ljus med åren. Förr spelade det ingen roll.

Sen var frågan hur vi skulle lösa förvaringen av kläder som hängde dubbelt i garderoben (inte särskilt praktiskt, det gick inte att se vad som fanns utan att plocka ner ett antal plagg). Först tänkte vi en garderob till, men det skulle föra med sig byte av taklist och golvlist och fönsterfoder, eftersom de matchar varandra. Sen tänkte jag som sonens flickvän, en rullande klädställning i rummet, en sån som man köper på IKEA för en billig penning. Men det fanns egentligen ingen plats för det. Då köpte vi på MIO en hatthylla i exakt rätt storlek, en  i trä, två våningar och skruvade upp den bredvid garderoberna. 

 Tänkte köpa IKEAS vita trähängare, men de tar upp för mycket plats för små blusar och tröjor, så det blev IKEAs plasthängare, vita i billigaste förpackning. De går också att hänga byxor på om man vill. Nu har varje plagg en egen hängare och allt är lätt att hitta. Fungerar bra tills jag lyckats köpa för mycket igen så det inte räcker till.

Bredvid är halsbandshängaren men den fanns förut. Det har jag samlat på mig ett antal och det här är bara en del, de jag använder mest.

Det här rummet kommer att duga några år nu tror jag. Bekymren med klädvård och förvaring är fixade för så där något tiotal år framåt. Renoveringen har alltså involverat tvättstugan och det här rummet. Det återstår bara ett moment i tvättstugan och så den långa vita väggen, sen är allt klart. Vi ska köpa ett litet 30 cm brett skåp på IKEA på tisdag bara och få det på plats. Bänkskiva till det har vi kvar i och med att vi fick såga av en bit på den skivan vi redan satt dit. Bilder på det kommer senare.


Kommentarer
Postat av: anne

Så härligt inspirerande och vilka finurliga lösningar ni hittat till allt! Jag har också ökat behov av ljus, men "gammeldags" lysrör retar gallfeber på mig, det är fel ljus.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback