Hotas av varg...

...gör utrotningshotad fårras. Nu har varg dödat Anettes avelsbagge och hon vet inte var hon ska få tag på en ny frisk bagge för att säkra rasens fortlevnad. Anettes får har varit illa åtgångna av varg med flera attacker. I juli dödades 16 tackor och lamm. LRF ansökte om skyddsjakt för att ta bort vargarna som specialiserat sig på att ta får men fick alltså avslag.

Man undrar ju ibland om det inte är mer att värna om enfald än mångfald när Naturvårdsverket avslog skyddsjaktsansökan strax före den senaste vargattacken i fårhagen.

Kommentarer
Postat av: Lena

Stackars Anette! Jag har skickat artikeln vidare till några inbitna vargvänner.

2009-08-25 @ 18:38:51
Postat av: Inga M

Lena: Tackar för det! Upplysning och information är aldrig fel i rovdjursfrågor!

Postat av: jerry

Inga! Det är en finnstövare jag tagit kort på=) inte hamilton, och det är min sambo som är duktig på fota inte jag...Ja det skulle vara roligt med en riktigt undersökning i områden med stora rovdjur! Fjällmistra från 2004 kan man ju itne ta med i dagens debatt!! gör inget att det blev långt, kul att du orkar skriva på min blogg!hare bra:P

2009-08-26 @ 06:43:38
Postat av: Inga M

Jerry: Jag ber om ursäkt, det var lätt att ta hunden för en hamiltonstövare eftersom han / hon låg ner på kortet! Vi har ju hamilton och då tror jag att alla andra också har det. Fin var han / hon i alla fall och ett snyggt kort.Vårt engagemang i rovdjursfrågorna har varit lärorikt på många sätt. Bland annat så har vi förstått att de styrande krafterna inte tvekar att "beställa" undersökningar som kan motivera vissa beslut. Och när det gäller rovdjur så börjar plötsligt biologer göra attitydundersökningar i befolkningsgrupper. Jag undrar hur trovärdígt det skulle anses vara om en samhällsvetare började göra undersökningar om vargens biologi?

2009-08-26 @ 06:59:58
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback