Vilket vargbeslut...

är på väg nu då? Det brukar vara något beslut i rovdjursfrågor som är på väg att skrivas in när det blir en sån här stor mediagrej FÖR  varg och EMOT jägare. Media är nära lierade med de militanta rovdjursvännerna så detta är nåt vi känner igen.

Just nu ägnas stor uppmärksamhet ¨åt  förgiftad mat som lagts ut för att förgifta varg, men som ätits av andra djur. Jag har inte sett programmet. Men jag måste ändå fundera över varför människor som normalt inte är kriminella riskerar 6 års fängelse genom att lägga ut förgiftad mat. Och jag undrar varför ingen har dömts för detta.

Jag kan inte försvara kriminella handlingar och jag tror inte att eventuellt förgiftad mat löser problemen med alldeles för mycket stora rovdjur i en del områden. Men det måste väl ändå vara dags att försöka få fram en vettig rovdjurspolitik!! Så att människor som lever i vargrevir får en chans att behålla sin livskvalitet. Det handlar inte om fördomar mot rovdjur, det handlar om verkliga problem i vardagslivet tillsammans med de stora rovdjuren.

Uppdaterat efter att ha sett programmet!: Det mesta av de här fallen av förgiftat kött som har lagts ut i skogen har förekommit under jaktsäsong, alltså under december, januari och februari. Ingen jägare skulle lägga ut gift i skogen då och riskera jakthundars liv. Tidpunkten för fynden talar snarare för att det är militanta jaktmotståndare som försöker ta död på jakthundar! Det är nog där man ska söka gärningsmännen / gärningskvinnorna!

Kommentarer
Postat av: ingrid

Håller med dej i det du skriver.

2009-04-16 @ 19:59:01
Postat av: Johan

Ja precis! Dom har hittat gift i köttbullar, hur lång livslängd har en köttbulle i skogen kan man fråga sig. Troligtvis är det som du säger militanta jaktmotståndare / djurrätsaktivister som lägger ut gift och sedan tipsar om "fyndet"

2009-04-17 @ 22:42:02
Postat av: Daniel

Hej!



Varför skulle jaktmotståndarna lägga ut förgifta mat och därmed riskera att döda vilda djur?? Finns inte en chans i världen att det skulle vara så.

Däremot finns det många riktigt extrema varghatare som inte visar någon hänsyn eller respekt för livet i naturen. De kan utan dåligt samvete lägga ut förgiftat kött. Vad det gäller deras jakthundar är det inget problem, de vet ju vart de har lagt ut köttet. Varav de bara undviker att jaga där.

2009-04-21 @ 20:32:04
Postat av: Inga M

Ingrid: En får tacke för det!



Johan: Det är i alla fall en av flera möjligheter.



Daniel: Avsikten skulle ju kunna vara att det preparerade köttet skulle dra till sig jakthundar som skulle äta av det och dö under svåra plågor. Det skulle sedan avskräcka människor från att jaga i området.



Jag kan inte säga att det är så men det är en av flera möjligheter i sammanhanget. Jag vet bara av kommentarerna som ibland kommer till min blogg (som jag inte publicerar!) att det finns väldigt extrema jaktmotståndare som inte drar sig för att hota med våld mot människor. De är kapabla till en hel del för att nå sina syften.



En jägare kan inte välja var hunden ska jaga. Den driver villbrådet där villebrådet väljer att gå. Det går alltså inte att hindra en hund från att komma nära giftet. Därför kan det inte vara jägare som lagt ut gift.



Ja, det finns människor som desperat inte ser någon annan utväg än att lägga ut gift till varg för att försöka lösa de problem med för mycket varg i vissa områden, de problem som ansvariga politiker vägrar att erkänna. Det kan vara jägare, men också andra kategorier av boende i vargrevir; djurägare eller bara folk som är trötta på att ha farliga rovdjur inpå knutarna.



Men gift skulle alltså inte läggas ut av vanlig lokalbefolkningen under jaktsäsong. Det är fullkomligt ologiskt.

2009-04-21 @ 22:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback