Vargkramarprogram svt + kontroversiellt vargbeslut = sant!

Ha ha... häromkvällen såg vi en trailer på tv som pushade för en riktig varglördag den här helgen på tv. Det skulle bli diverse vargprogram hela dagen och kvällen, det mesta väldigt vargpositivt. Då frågade vi oss, vad kommer det för kontroversiellt vargbeslut nu då? För det har av erfarenhet alltid varit så att i samband med knepiga rovdjursbeslut så blir det en väldigt vargvänlig satsning från svt. Det slår aldrig fel!! Så har det varit i ett antal år nu!  Det finns någon form av direktkanaler mellan vargkramare på departementet / Naturvårdsverket och svt. Man beställer en viss typ av program för att matcha de beslut som väntas och försöka manipulera opinionen i rätt riktning. Och just nu så pågår intensivt  skrivandet av rovdjurspropositionen på miljödepartementet.

Och det kom idag torsdag 
Carlgren har gått ut och sagt i tidningen Skogsland att det blir regional förvaltning med lokalt inflytande (alltså inte tjänstemannabeslut!), det blir jakt på varg direkt efter riksdagsbeslutet i höst, det blir en begränsning av vargstammen tillsammans med att man kan flytta om varg i Sverige för att rädda stammen från inavel.  Carlgren säger också uttryckligen att Naturvårdsverkets förslag var ett steg i rätt riktning men att regeringen kommer att gå längre i sitt beslut.

Sen beklagar han att det uppstått rykten om att regeringen ville skjuta på besluten och utreda ytterligare. Och det kan han ju säga. För det han kallar rykten var inga lösa rykten utan information från miljödepartementets eget folk när Länsstyrelserna var kallade till info i Stockholm i mars. Ordagrant skulle det utredas ytterligare och beslutas först om 3 år!! Sånt brukar jag inte kalla rykten utan felinformation eller missförstånd från tjänstemännen som handlagt ärendet. Eller att det var det verkligen var det första beslutet på miljödepartementet men att man efteråt ångrat sig och pudlat eftersom det var helt på tvärs mot vad man lovat före valet.

Men skit detsamma vad han kallar det. Vi är naturligtvis glada att han tagit sitt förnuft till fånga till slut. Och erinrat sig Alliansens vallöften! Jag kan väl säga att han har blivit påmind; nerifrån, uppifrån och från sidan, eller hur man ska uttrycka det hela för att vara diplomatisk!  

Skulle vara roligt att veta hur många hotelser av olika slag som han får nu.  Men det lär vi aldrig få veta. Vi får bara veta något om hot från extrema galningar från den andra sidan, inte från militanta vargvänner.

Kommentarer
Postat av: LL

Så där ja! Nu kan ni se framtiden an med tillförsikt och glädjas åt att förnuftet har segrat i Stockholm. Pudlar, halvpudlar och missförstång? Huvudsaken är att beslut har tagits. Ha det gott!

2009-04-30 @ 20:05:55
Postat av: Inga M

LL: Ännu så länge har vi bara fått besluten om jakt, regional förvaltning och begränsning men inga målnivåer. Så en del återstår fortfarande innan frågan är i hamn.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback