Som jag misstänkte,...

... det är på väg ett par beslut i rovdjursfrågor i dagarna, ett par beslut som kan bli rejält omdiskuterade och av en del uppfattas som kontroversiella!

Jag anade det när det plötsligt blev ett sådant mediapådrag i Efterlyst om "hemska jägare" + "stackars vargar" och i ett par andra artiklar i olika ärenden i rikspressen. Det är alltid så här när man väntar viktiga rovdjursbeslut, någon på miljödepartementet / Naturvårdsverket läcker till media som alltså plötsligt  just då "råkar få information"  om något förfärligt som någon / några jägare har gjort eller  / och något extremt gulligt om vargar.  Den "informationen" ska alltså balansera över den mediala bilden till det som de uppfattar som rätt sida. Det är smart gjort och brukar lyckas. Det är bara en liten krets som varit med länge som kan genomskåda det hela. De allra flesta av oss sväljer betet utan att ana. Jag undrar hur ofta media fungerar så här, som lydiga medhjälpare till välfokuserade lobbyister?  

Vill bara påpeka att den här informationen om viktiga rovdjursbeslut inom de närmaste dagarna kom inte fram vid Rolands besök hos Carlgren idag.  Vid det besöket gick informationen mer åt andra hållet, alltså från de uppvaktande till ministern.

Min misstanke kom direkt när jag läste om Efterlystprogrammet. Informationen om beslut på gång har kommit från andra källor.   Vi har ett stort kontaktnät i de här frågorna och jag skrev ju om min misstanke redan direkt  efter att ha sett programmet.  Lössen känns igen på gången, eller hur man ska uttrycka det.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Tack för din fina och intressanta kommentar hos mig, och jag känner på mig att du är en toppen-lärare.



Jag är tyvärr inte så insatt i rovdjursfrågorna, men har förstått att det är något mycket komplicerat.

Många tycker det finns för mycket rovdjur och vill ha bort dem, eller åtminstone att de minskar i antal,

medan andra tycker de ska vara helt fridlysta och att rovdjursstammarna ska få vara ifred och att det är viktigt att de finns.

Själv tycker jag det skulle vara mycket trist om de skulle bli utrotade,

precis som andra djur och även växter.



Ha en fin fortsatt dag och helg.

Kram

Postat av: anne

Jag har fått en anonym kommentar om att du "svamlar" om jägare, vargar och gift.... Det verkar vara en het potatis detta.



Jag tror på dig.

2009-04-18 @ 14:52:47
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: anne

Bra. Jag tar bort den.

2009-04-18 @ 15:05:54
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Ingermaryissa: Jag accepterar att det finns rovdjur av olika slag men att de måste förvaltas på ett sådant sätt att det blir rimligt för människor som ska bo deras närhet att ha ett liv med livskvalitet. Tyvärr så polariseras debatten i media oftast till att bli antingen att ha obegränsat med rovdjur eller till att inte ha några alls. De flesta tycker nog som jag att det ska gå bra om de som är berörda kan få ett ord med i laget hur de ska förvaltas. Tyvärr finns det mycket känslor och naturromantik med i sammanhanget och det gör det svårt att få en saklig debatt.



Anne: Tack för det! Jo, jag debatterar rovdjur här ibland och det innebär att jag ibland blir utsatt för hotelser av olika slag och svamliga anonyma kommentarer. Det är därför jag har moderering på bloggen så att jag kan ta bort dumheterna. En saklig debatt i frågan tar jag däremot gärna, speciellt om det är människor som vågar framträda med sin rätta identitet eller åtminstone ett IP-nummer.

2009-04-18 @ 15:10:10
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Tack för att Du tar bort. Han / hon har svamlat omkring i fler bloggar än Din med kommentarer om mitt inlägg. Synd att han / hon inte vågar framträda med en identitet och med lite mer saklighet i argumenten. Det är ju intressanta frågor att debattera tycker jag.



2009-04-18 @ 15:13:02
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback