Roland besöker miljöminister Andreas Carlgren idag.

Idag uppvaktas miljöminister Andreas Carlgren av representanter för ett antal rovdjurskommuner; bl.a. Årjäng, Sunne, Rättvik, Ovanåker. Roland är med på uppvaktningen som representant för Årjängs kommun och sitter just nu i bilen på väg till Karlstad för vidare resa med tåg därifrån.

Man ska träffa ministern kl 10.00 idag och kräva licensjakt på varg nu så att stammen hålls nere på 200 vargar i avvaktan på att man fattar beslut om målnivåerna.


Kraven ställs utifrån att det är stora problem med varg i de vargtäta kommunerna. Det beror inte på att människor i rovdjurskommuner har läst Rödluvan  för mycket eller styrs av något slags blint varghat eller, som Leif GW var inne på, är genetiskt betingade för tjuvjakt på varg. Det beror på att det finns alldeles verkliga problem med att leva tillsammans med rovdjur på det sätt som människor drabbas av i de här kommunerna.

Sen efter uppvaktningen så hoppas Roland förstås på att kunna träffa sönerna och äta lunch med dem innan det bär av hemåt igen. Ikväll måste han göra i ordning båtar till fiskegäster som anländer i morgon. Nu är det verkligen slut på semestern! Vi är i alla fall tacksamma att isen har försvunnit så att det går att ta sig ut och fiska med båt. Isen gick upp igår tror jag.

Jag ska kolla i stugorna om något fattas och ska köpas in. Säsongsstädningen har gjorts av firman Er städhjälp här i Sillerud. Jag har skrivit om Kerstin och hennes företag förut här på bloggen. De gör ett bra jobb.

Sen ska jag dona lite med bilder från semestern. Och tvätta en hel veckas semestertvätt. Och besöka modren. Och packa upp det sista. Och fixa lite runt huset som har blivit eftersatt under tiden vi varit borta. Och gå igenom en veckas post. Och börja läsa igen och kommentera på mina favvobloggar, det har inte hunnits med under semsterveckan. Och ta hand om disken efter gårdagskvällens lilla sparrisfrossa här hemma där vi firade av semsterslutet med de tyska delikatesserna; kokt färsk sparris och rökt skinka.

Uppdaterat idag fredag: Ringde precis och hurrade för Suss som fyller år idag! Ringde också till vår ängel Jessica som tar med klassens bilder från Värmlands museum i Karlstad innan de slängs efter årets påskbrevstävling. Vore roligt för föräldrarna att få se våra vinstbilder! Gubben ringde från Centralen, han väntar på tåget till Karlstad och han var nöjd med uppvaktningen hos ministern. Alltid något!

Kommentarer
Postat av: LL

Borta bra men hemma bäst? Applåd och tumhållning för Roland och hans kolleger på ministermöte.

2009-04-17 @ 08:45:06
Postat av: anne

Så på sommarhalvåret arbetar ni inom turistnäringen? Hur många stugor har ni? Hur många gäster brukar ni ha per sommar?



Intressant med Rolands ministerbesök, hoppas det får det önskade resultatet.

Postat av: Herta

Vad Ni hinner med och arbetar för div viktiga frågor på många sätt. Blir imponerad. Har släkt i Norrland och förstår en del av problemen.



Från det ena till det andra, åk till Öland om Ni hinner någon gång. Det är så härligt och så friskt framförallt på försommarn innan turisterna kommer..eller så får NI spara det till barnbarnen kommer.Öland är barnens landskap framför andra.

2009-04-17 @ 21:55:27
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga M

LL: Tack för det! Roland har verkligen slitit med att få fram korrekt information från verkligheten till dem som fattar beslut. Normalt så¨är de tyvärr omgivna av skrivbordsnissar och naturromatiker och den barriären av tjänstemannafilter är svårt att komma igenom.



Anne: Ja vi har två stugor som vi hyr ut till fiskegäster, främst tyska. Säsongen startar nu och pågår fram till i september. Jag vet inte hur många gäster vi har men det är i stort sett fullt alla veckor utom de veckor vi håller undan för barn, vänner och släkt.



Något konkret resultat av besöket kan man nog inte räkna med men det är viktigt att beslutsfattare får korrekt information från de som berörs och inte bara såna upplysningar som är filtrerade genom departementets tjänstemannakader, huvudsakligen rekryterad från diverse miljöorganisationer.



Herta: Det blev lite jäktigt nu med det här ministerbesökandet direkt efter hemkomst. Det skulle ha ägt rum för ett par veckor sedan men då måste Carlgren hastigt på utlandsresa och måste ställa in.







2009-04-18 @ 00:06:42
Postat av: Inga M

På förekommen anledning så vill jag bara återigen upprepa att jag publicerar inte anonyma kommentarer som innehåller svepande felaktiga påståenden eller hotelser av olika slag.

2009-04-18 @ 01:19:54
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback