Resan: Danmark! Bibel och brännvin!


I Danmark bodde vi på hotell i Kolding för att slippa göra så långa dagsturer. Danskarna har en väldigt pragmatisk syn på detta med alkohol och religion: Bibel och alkohol i samma skåp! :-))  Eller också är det vi som är fördomsfulla och sippa som är vana att skilja de här två företeelserna åt!



Som jättelika slangbellor reser sig kraftledningar kors och tvärs över landet. Det kan ju vara så att landet inte har fler kraftledningar än Sverige men formen är för oss ovanlig så man hajar till.


Det där med "bird-spotting" sitter ju i ryggmärgen förstås, antingen vi är hemma eller borta. Här i Danmark såg vi en fågel som inte är vanlig i Sverige hos oss i alla fall; råka. Och det var ingen måtta på dem. De väljer att hålla ihop i kolonier när de bygger och utanför varje bo sitter liksom en pippi på vakt. De är stora svarta och blanka.

Kommentarer
Postat av: Suss

Hej, Jag såg också de svarta fåglarna någonstans söder om Sverige. Vi var några som enades om att det är råkor!

Bibel och brännvin är intressant. Det skulle jag kunna blogga länge om. Vad är det för syndigt med alkohol undrar jag? Var vårt vin alkoholfritt när vi tog nattvarden? Och, varför konfirmerade vi oss förresten?

Postat av: Inga M

Nja, det syndiga med alkohol begriper jag inte, men det kan finnas något skäl. Vårt nattvardsvin var inte alkoholfritt så¨det så.



Min konfirmation minns jag positivt, framför allt konfirmationsläsningen med Orvar Pettersson. Det var himla bra, han var en duktig präst.

2009-04-24 @ 23:48:39
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Bea

Hoppas du har en super bra helg :)

2009-04-25 @ 00:05:17
URL: http://beatricebrorsson.blogg.se/
Postat av: Marie

Hahaha...jag undrar just vad som skulle hänt om det hade varit alkohol och en bibel i samma skåp på ett hotell i Sverige ;-)).



Önskar dig en trevlig lördag!

2009-04-25 @ 07:59:18
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: britten

Bibel och alkohol i samma skåp..! jo jag tackar jag...

Ser ut som du har en trevlig helg framför dig.....//kram

2009-04-25 @ 08:02:17
URL: http://pyrobritt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback