Dagens älgjakt på Harnäs vvo...

Det sköts 5 stora och 2 små idag på Harnäs vvo om jag har fattat det rätt.  Och det av en licens på 7 stora och 8 små med c:a 70 jaktdeltagare sammanlagt med skyttar och drivare.  Till slut fick Roland tag på Isa. Hon hade gått i hans spår tillbaka till Lisslerud och hamnat hos Ida W. Hennes 2-åring pratade med Isa ute i trädgården och Isa låg i stallet när Roland kom och hämtade henne. Vi åt lite viltsoppa tillsammans med L och sedan pannkakor med sylt och grädde. Och vi pratade rätt länge och gubbarna avslutade med att röka lite cigarr. De suger varje kväll på någon äkta havanna med cedertändning. Hur det nu går till?? Det försiggår ute på altanen utan kvinnligt sällskap. Trevligt har vi i alla fall.

Som jag skrev förut så är älgjakt kultur i Årjängs kommun; skolorna stänger för höstlov under den här veckan och en hel del verksamheter går på sparlåga. Inte så många väntar sig så mycket av den här veckan. Så här såg det ut i tidningen förrra veckan;


Kommentarer
Postat av: Gubben

Året delas in i älgjakten och förberedelser för älgjakten även i mina trakter... :O

Postat av: Gisan

Vilken härlig mentalitet, oavsett om man jagar älg eller ej. Att låta vardagen stanna upp på grund av något som känns angeläget. Kramar...

2008-10-14 @ 18:22:52
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Inga M

Gubben: Ja, här är det älgjakten och jul som delar in den senare delen av året.Gisan: Har inte tänkt så men visst är det en medveten prioritering av livskvalitet. För det vore mycket billigare att köpa de där köttbitarna än att ta ledigt ett antal dagar för att jaga.

2008-10-15 @ 08:47:02
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lotten

Det där var en kulturchock för oss när vi flyttade hit. Vi kom från Uppsala/Stockholm då. Här stänger liksom verksamheten under älgjakten och att boka möten på jobbet den veckan var liksom inte att tänka på.

2008-10-18 @ 11:12:08
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inga M

Lotten: Så är det här också.

2008-10-19 @ 06:19:22
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback