Uppror i Värmland! Ingen licensjakt på varg!

Miljöministern vågar inte ta beslut om licensjakt på varg! Telefonen går varm här sedan vi kom hem och människor är upprörda och besvikna. Det ringer hela tiden, signal på signal! Och man hör hur samtal piper och vill fram när man pratar med någon!

Det var dåligt av regeringen och nu tappar man många sympatier i varglänen bland glesbygdbefolkningen. Rovdjursfrågorna var viktiga i förra valet och kan mycket väl ha varit tungan på vågen.

Till och med vargforskarna anser att tiden var mogen för licensjakt och att det inte skulle hota stammens framtid. Man hade behövt tillåta jakten för att hålla kvar vargstammen på 200 individer i avvaktan på utredning och beslut om hur man ska gå vidare från detta etappmål.

Det handlar inte om biologi utan om prestige som frodas hos extremt rovdjursvänliga tjänstemän i beslutskorridorerna, tjänstemän som hamnade på jobbet under den gamla regeringen som lusade ner miljödepartement och Naturvårdsverk med miljöpartister. Men självklart är ansvaret miljöministerns och regeringens.

 Detta beslut hotar allvarligt regeringens trovärdighet i frågan. 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Är som du redan vet kluven i denna fråga, är rädd att de ska bli utrotade om jagarna får ta fram bössan. Men jag tycker dom ska hålla sig i skogen och att man ska få försvara sin tamboskap.

2008-11-23 @ 17:27:37
Postat av: Inga M

Ingrid: Men snälla Du, det blir ju i så fall licensjakt med koll på vartenda avlivat djur! Precis som med älg. Det blir ingen utrotning.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback