Jakt på Jägartorpet 2

Den första haren tog Valsa upp klockan 9 och den sköts vid 10-tiden.

Dagen var ännu lång och vi gick vidare.


Vi passerade flera hus med det här utseendet ungefär, små stugor med nästan inga uthus, lite smått förfallna. Markerna här ägs av skogsbolag och antagligen måste man bygga bostäder så att de anställda hade någonstans att bo. Senare har husen ofta friköpts som fritidshus.

Detta området hör till Värmlands Bergslagen.


Märkligt uthus, antagligen för djur.


Gårdsbrunnen...


Efter husen klev jag ner i en blöthåla och märkte att stöveln blev full i vatten. Jag hade lyckats trampa på en liten pinne som perforerat sulan. Men det spelade inte så stor roll, för stövlarna  är så varma så jag frös inte ändå.


Solen bröt fram mellan molnen och det blev en kanonfin dag.


Vi fortsatte en stig upp emot skogen medan Valsa sökte nya harspår runt oss.


Här i solskenet blev det dags för fika och brasa nr två den här dagen. Roland hittar alltid töre. Jag aldrig. Jag ser inte skillnad. Det ska vara i toppen på tall som är död. Men den ska se ut på ett speciellt sätt, vara liksom svart. Och den brinner i alla väder, även om det regnar.


Här fanns en gammal spång. Medan vi satt här fick Valsa upp en ny hare.


Vi fortsatte skogsvägen upp till Pickarbo. Där fanns ett par skogskojor av olika åldrar.


Vi passerade här .

Valsa jagade på den här haren en stund, men tappade bort spåret. Vi väntade rätt länge men måste till slut koppla henne och gå tillbaka till kursgården.

En fin dag hade vi haft.


På kvällen var det samkväm och här pratar Roland med ordföranden i Torsby jaktvårdskrets. Det är en dam med många goda historier och hon kan berätta dem. Och det var det fler som kunde. Roligt hade vi!



Roland pekade ut "Prinsebacken" på kartan. Enligt muntlig berättartradition så ska Motorprinsen, Bertil, har varit inblandad i en trafikolycka här, en olycka som ledde till att en ung kvinna miste livet. Men på den tiden så blev det inga rubriker av rojalistiska äventyr så det hela lär ha tystats ner. Jag vet inte ens om olyckan var prinsens fel, men det hade antagligen varit illa nog att bli omnämnd i sammanhanget.


Kommentarer
Postat av: elena cn

Vilken härlig tur!

Postat av: Inga M

Elena: Absolut! Vore roligt att kunna komma tillbaka en helg. Det är långt från vardagliga förpliktelser.

2008-11-30 @ 22:25:43
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback