Karlstad igår onsdag!

image1505
Äntligen lite snö kom det igår när vi var på väg till Karlstad! Och det har fortsatt hela natten så nu är det vitt i alla fall och lite vinter.

image1506

Medan gubben var på möte så traskade jag runt på IKEA. Systemet med pilar i golvet är suveränt. Utan dem skulle jag var hopplöst förlorad i ett så stort varuhus. Och med hjälp av dem så vet man att allt blir sett. Jag gick runt i stilla mak och gjorde mig tid att se på det som var intressant. Försöker uppbåda intresse av ett nytt kök, men lyckas inte. Det finns inget som jag gillar tillräckligt mycket och ingen har ännu löst  förvaringsproblemet med alla maskiner som står framme på bänkarna. Och det mesta av ny design innebär en massa smutssamlande skarvar mellan olika material. Jag är för lat för att hålla på med sådan avancerad rengöring.

image1507
Kan inte låta bli att stanna en stund vid min favvomöbel på IKEA: Den här vackra, enkla förvaringsmöbeln. Den skulle rymma en hel del av mina böcker och en del annat bråte också om den stod här i vardagsrummet. Men träslaget stämmer inte med all vår gamla furu och avlutade möbler så det får vara. Den skulle inte alls vara lika fin hemma som den är här i varuhuset och det vore ett vansinnigt slöseri att byta ut allt annat bara för en möbel, så det får vara.

Fnissar lite åt dagens IKEA-shopping efter en lång gedigen tur; en rulle brunt omslagspapper, en förpackning presentpåsar i guldfärg och en packe ljus.  Det är allt som skramlar på botten av den jättelika dragvagnen. Som vanligt alltså. Det handlar mest om att se vackra saker och njuta av anblicken. Nja, det finns förstås en del som inte är så vackert också, men IKEA verkar ha knutit till sig god design de senaste åren.  Och det är lustfyllt att gå runt och bara ögonshoppa. Det är inte så mycket vi behöver längre, det mesta finns redan. Och med lite sansad övertalning så går det att hejda köplusten. Den är ju i alla fall bara en rest av den samlardrift som för tusentals år sedan höll människosläktet vid liv. Men som idag enbart fyller funktionen av att bringa oss alla mot randen av vår undergång.

Fast när jag kommer in till Mitticity i Karlstad och går in i Akademibokhandeln så är alla goda föresatser puts väck. Och jag kan inte låta bli att handla. Också precis som vanligt. Jag tackar försynen för att vi fortfarande har en välsorterad bokhandel inom räckhåll och lyckas snabbt hitta båda de böcker jag är på jakt efter: Den sista boken i Conn Igguldens Kejsarserie  Krigets gudar och den första i nästa serie om Djingis Kahn bl.a. Stäppens krigare.

I Krigets gudar som jag avvekat nu på morgonen så får man följa Caesars väg mot allt mer av maktlystnad och det obevekliga slutet.
image1508

image1509

Kommentarer
Postat av: rut

Ja, jag håller med om att det blev en klen köprusch inne på Ikea. Men håller också med om att till syvende och sist är det inte mycket man kan ta med sig i kundvagnen. Det mesta måste man ju själv sätta ihop när man kommer hem och till det måste man minst ingeniör.
Håller fortfarande med om Akademibokhandeln låter mycket mer lockande. Vet inte om ditt bokval låter så intressant, låter fasligt tungt men det kanske är åldern som spelar in.
I alla fall önskar jag god fortsättning på det nya året, vi har fått snö i natt och i morse så där en dm, känns lite overkligt.
Värmland måste ha fått med av den vita varan så din gubbe har fått fin spårsnö

Postat av: Josephine i Haag

Du skulle ju kunna måla den nya möbeln i lämplig färg? lite pill men ändå...


En av mina vänner här i Haag har skrivit en biografi på engelska om Djinghis Khan och gett ut som "print on demand" - han har gått igenom många och gamla kinesiska källor (Han är en duktig sinolog) som inte är så kända för oss västerlänningar och har på så vis lyckats sammanställa en biografi som troligen är mer korrekt än vad som hittills utkommit.

2008-01-03 @ 17:02:54
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Eva

Jo men visst kan man fynda på IKEA. Jag har hittat många bra saker där. Fast ibland har jag svurit, det har varit när jag kämpat med att montera ihop bokhyllor och byråer... Grrr. Det är det här som är den stora nackdelen med att vara ensamstående - man får skruva ihop allt själv :-(

2008-01-03 @ 18:11:07
URL: http://suntliv.blogg.se
Postat av: Helena

Du är så väldigt klok. I somras åkte jag och maken förbi IKEA en dag och lyckades nästan med att inte köpa något alls. I sista stund grabbade vi tag i lite batterier. Annars är han en perfekt partner att åka till IKEA med. Om man inte ska köpa nåt. Fort går det också. Svosch in ta det du ska ha och så betala. Däremot blir han lie rastlös om man óckså vill titta lite. Men det lät som om ni hade en väldigt trevlig dag.

2008-01-03 @ 19:51:53
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Mia

Snö även i Småland. T.o.m blixthalka i kväll.

Att gå runt på IKEA är både tidskrävande, "få-ont-i-fötterna" och kul. Du klarade dig billigt undan...

2008-01-03 @ 22:20:35
URL: http://miatankar.webblogg.se
Postat av: Rutan

Det är som du säger, roligt att bara gå runt och titta på vackra saker. Mycket passar inte hemma utan att man gör en totalomvandling - och jag kan inte slita mig från mina inbodda saker.

2008-01-03 @ 22:57:27
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Inga M

Rut: Nu kommer snön dråsande ner. Igår såg gubben glad och nöjd ut men nu är det redan ett par decimeter och han flackar lite med blicken. Det kan fort bli för mycket och slut på jakten om det bli regn och sedan fryser på så som man spått i början på nästa vecka.

Josephine: Vore ju intressant att läsa the true story of Djingis Kahn. Ligger den på nätet?
Måla möbeln går inte eftersom det är just träet och ådringen som är vacker till modellen.

Eva: Fast ibland undrar jag om inte kvinnor är bättre på¨att följa monteringsanvisningar än män.

Helena: Min gubbe går inte alls att ha med till något nyttigt på IKEA, möjligtvis att bära och betala i så fall. Han blir så rastlös av att vara inomhus så länge som det krävs för att gå igenom varuhuset i lugn och ro. Han måste få frisk luft eller nåt, kvävs mentalt av miljön eller vad det är som händer. Men paniken växen i ögonen allt eftersom tiden går. Jag går hellre alldeles själv. Det är avkopplande.

Mia: Såg på¨TV att det var halka både här och där i landet. Hemskt med bussolyckan i Dalarna. Men jag känner igen det där med bussar som kör fort. Här på E18 mellan Stockholm och Oslo svischar de på en bra bit över hastighetsgränsen. Kanske har de för snäva tidsmarginaler.

2008-01-03 @ 22:58:04
Postat av: Inga M

Rutan: Jag kan väl känna både att jag är fäst vid en del rejäla saker och hållbar inredning som vi haft länge och trivs med men också att jag inte vill byta ut saker som fungerar ur ett slöseriperspektiv. Vi bör ju vara rädda om resurserna, både de egna och de gemensamma på något sätt. Jag har växt upp på 50-talet innan köp-slit och släng slog igenom på allvar och det sitter någonstans i ryggmärgen.

2008-01-03 @ 23:03:24
Postat av: Josephine i Haag

nej, inte vad jag vet - men det går bra att köpa den av honom. Den är inte dyr då det är mjuka pärmar. Jag ska kolla priset - den är på engelska.

2008-01-03 @ 23:32:58
URL: http://giraffen197.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback