Sverige ska lära Norge hantera rovdjur!

Vi läser i vår tidnin Nya Wermlandstidningen att länets landshövding ska åka till Norge och lära norrmännen hantera rovdjuren. Det lär framkalla ett fniss över landet i väster!

Den svenska rovdjurshanteringen är inte mycket att stoltsera med ännu så länge i alla fall. Den kan bli bättre när Åke Petterssons utredning blivit proposition och nya beslut fattats. Men i nuläget är den en katastrof.

Landshövdingen ska bl.a. berätta om det förträffliga i regionala förvaltningsplaner. Sånt har man inte i Norge. Och visst har länsstyrelsen i Värmland tagit fram en alldeles utmärkt förvaltningsplan för de stora rovdjuren. Det är bara det att besluten ligger inte där utan i Stockholm hos Naturvårdsverket. Där beslutar man fortfarande helt på tvärs emot de förvaltningsplaner som länen tagit fram, med påföljd att vi bl.a. riskerar att få ett djurplågeri utan like med svältande lodjur där rådjursstammen är utraderad. Jag hoppas att hon berättar det också.

Dessutom ska hon berätta om att svenska folket känner sig delaktiga i rovdjurshanteringen eftersom de kan ringa till länsstyrelsen när de ser en varg och då kommer det en spårare utrusande vilken tid på dygnet som helst. Jag känner mig inte dugg mer deltaktig för det. (Jag blir bara arg över att det inte kommer en polis utrusande vilken tid på dygnet som helst när det behövs. )Och vad hjälper det vanligt folk att det kommer en vargspårare ut och genast konstaterar att exempelvis hunden är dödad av varg?? Hunden blir inte mer levande för det! Jag hoppas att hon berättar det också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback