Ny kamera - Canon IXUS 70

För att undvika abstinens så blev det ett snabbt kamerainköp idag måndag. Det blev en Canon IXUS 70. Ok, det verkar snabbt men jag har kollat terrängen ett tag, ofta frågat våra fotande sommargäster vad de har för kameror och så och det här har varit en variant som verkat bra. Tröstar mig med att den kan inte vara sämre än den förra kameran, den blå Olympusen, ett riktigt stolpskott med dålig bildkvalitet ( mycket pixlar men dåliga bilder!). Det är ingen ny kameramodell men jag prioriterade storleken den här gången, ville ha en liten kamera som kan åka med i fickan jämt. Den nyare Canon med ansiktsfokus eller vad det heter var för stor för mig. Sedan hoppas jag ju på att telefonernas kamerar ska bli så bra att man behöver släpa med sig endast en apparat. Men vi verkar inte vara där än. Det får bli nästa köp.  

Just nu ligger batteri på laddning och jag har inte installerat bildbearbetningsprogram än så det blir inga premiärbilder än. Kanske imorgon. Om jag hinner lära mig att trycka på knappen tills dess.

Direkt efter skolans slut var vi hos svärmor och hälsade på här nere på Liane. Det var också övriga av Rolands syskon med respektive. Vi drack kaffe och åt tårta. Sedan tog vi en tur till Hol till A och U och Chester. Vorsteh- Chester är mycket lugnare nu, 5 månaders valp. Lägger sig och sover när vi suttit still en stund och pratat. Vi förbereder en skidlånghelg i Branäs och ett gemensamt ätande på söndag kväll tillsammans med tyska gäster.


Kommentarer
Postat av: Annas pytt

Kul med ny kamera. Har bestämt att jag ska köpa en ny kamera för min första lön, när jag är klar med utbildningen. Väntar på att se resultatet av din nya./ Anna

2008-02-05 @ 08:06:09
Postat av: Gisan

Jag ser fram emot många fina bilder framöver. Kramar...

Postat av: Börje

Gratulerar till Canon Ixus 70! Jag köpte en sån för några månader sen och är mycket nöjd med den, inte minst det behändiga formatet. Återstår bara att lära sig alla finesser.

2008-02-05 @ 11:05:30
URL: http://hoglander.se/blog
Postat av: Inga M

Anna: Det ska komma. Hittills har jag varit för lat för att lägga in programvaran bara. Men so far ser det ok ut.

Gisan: Jag med!

Börje: Tackar! Det låter bra. Men som Du skriver så tar det en stund att lära sig en ny kamera, av ett nytt märke.

2008-02-06 @ 06:40:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback