Vargspårobs!

Idag på morgonen, söndag, såg Bosse N färska vargspår i Kålleboda så han valde att inte jaga där. Det var spår efter en varg mellan Kållebodatjärnet och kraftledningen.

Ville passa på och berätta att det finns en hemsida för vargobservationer
http://www.vargobs.se/  Den skapades av en privatperson för att hjälpa jägare och andra drabbade att sprida information om var varg synts och uppdatera info hela tiden. Den har inte varit igång så länge än men idén är god och håller på att utvecklas till det hjälpmedel som staten, vargarnas ägare, borde ha ställt upp med för länge sedan.
 
073-8239037  är numret till vargobs.se där man kan få de senaste varg- och vargspårsobservationerna.

Kommentarer
Postat av: Nina

Skulle faktiskt vara spännande att hitta vargspår...har hittills bara hittat färska björnspår... och björnskit på gården vid sommarlandet. Det var inte så kul!

Postat av: Inga M

Nina: Ja det kan nog vara spännade, men inte om man vill kunna ha sina hundar ute.Björn är inte heller så kul att ha inpå knutarna.Rovdjur gör sig bättre i skogen och förvaltade så att människor slipper plågas av deras närvaro i all evighet. När man har haft varg i ett område under en period så ska man kunna slippa sedan och vargarna får föröka sig någon annanstans under några år. Det är inte rimligt att problemen ska finnas kvar i evighet.

2008-12-07 @ 10:27:12
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Men vad spännande att se vargspår där ni bor.

Har hört att det finns nu ganska mycket varg här i Sverige.

Både på gott och ont har jag hört.

Jag har aldrig sett en varg i verkligheten, utan bara på Skansen.

Undrar hur det skulle kännas att möta en ute i naturen.

Ha en fin fortsatt 2 Adventsdag.

Kram

2008-12-07 @ 15:00:13
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Ingermaryissa: Nja, det känns nog mer tragiskt än spännande förstås för oss som lever med det här hotet mot vår livsstil dagligdags. Det är nog en överdrift att säga att det är gott om varg i Sverige. Men där vargen finns så blir det mycket av den. Vargen är ju ett flockdjur, en flock lever i sitt revir och det blir alltså mycket varg där och stora problem just där, medan de som inte lever i vargrevir har svårt att förstå dilemmat. Vi skulle ju önska att de människor som tvingats bo i vargrevir några år ska slippa sedan under ett antal år och någon annan får glädjen av / bekymret med varg.

2008-12-07 @ 15:46:27
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback