Sakligt om dilemmat att leva med varg...

PÅ You tube finns ett par korta filmer som ger en sammanställning av problemen att leva tillsammans med varg. 
http://www.youtube.com:80/watch?v=efNmAR8xqo8

Filmerna innehåller en stor del av sanningen om än inte hela. Men det är den del av sanningen som aldrig visas upp i vanliga media, därför är det viktigt att den finns tillgänglig åtminstone någonstans.  I vanliga media får vi bara se den andra delen av sanningen om varg i Sverige och det är den lilla delen, den som är synlig från en utifrånperspektiv.

Här berättar två kvinnor i USA om hur de måste offra en av de hundar de var ute på promenad med till vargflocken för att klara den egna livhanken. Här finns filmen om hur det går till när en vargflock dödar älg och börjar äta på den levande. Här berättas om de människor och djur som får ta stryk av regeringens  vargpolitik. Och viktigast av allt i filmen; man lägger inte skulden på vargen utan där den hör hemma = hos en orealistisk vargpolitik styrd från storstad.

Man tar upp begreppet NIMBY. Det betyder "Not in my backyard". Det dilemmat får ett ansikte i vargdebatten. Gärna varg men inte hos mig! Ungefär så är opinionen. De som väljer att ansluta sig till det här sättet att se på ett problem kallas alltså Nimbys. Någon annan ska ta konsekvenserna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback