Jakt på varg blir det

Minister Carlgren ger Naturvårdsverket i uppdrag att utreda jakt på varg, vanlig förvaltningsjakt för att hålla nere stammen. Äntligen ett beslut i rätt riktning. Frågan är bara hur länge Naturvårdsverket väljer att utreda den frågan. Det kan bli den längsta långbänk vi skådat på länge.
Här är länk från presskonferensen med ministern idag.  Jag får en känsla av att det här är nervöst för Carlgren. Titta på hans händer! Och frågan är vad som ligger bakom uttrycket "begränsad och strikt kontrollerad jakt"? 3 vargar per år?
Och utredníngstiden för denna jakt är fram till 15 februari, vilket torde utesluta jakt under innevarande säsong. Alltså kan man inte börja jaga förrän nästa vinter och då är vargstammen redan uppe i över 300  individer. Det låter inte så mycket, men det är mycket varg i vargreviren.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Ursäkta mig Killfröken, men jag tog mig friheten att flytta Din kommentar till inlägget om Flumpedagogik där skoldebatten har sin plats just nu på min blogg. Jag ville inte blanda in den i ett annat hett ämne; vargjakt eller inte. Alltså kommentaren finns där under inlägget om Flumpedgagogik längre ner i bloggen.

Postat av: Torbjörn Sundelin

Hej Inga,

Det finns en ny och bra site om vargobservationer. http://www.vargobs.se/

Denna site visar en väldigt kraftig vargförekomst i norra Värmland samt södra Dalarna. Jag tror inte den är helt korrekt för Årjängreviret beroende på att invånarna inte har vetskap om siten. Det är därför angeläget att sprida informationen om denna hemsida. Din blogg kan vara ett bra alternativ.

mvh/Torbjörn

2008-12-20 @ 11:58:19
Postat av: Inga M

Torbjörn: Jag skrev om den här sajten för några inlägg sedan här på bloggen och länk till den finns på min länklista här bredvid till höger. Jag kallar den Aktuella vargobservationer eller nåt. Läste om den i Wermlandstidningen idag.

2008-12-20 @ 12:53:28
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback