Varg skjuten igår lördag vid angrepp på hund - bild!

Varg skjuten igår lördag vid angrepp på hund - bild!
Här kommer bilden på vargen som sköts igår vid Bjurberget i norra Värmland. Vargen angrep en hund. Hunden som angreps var en av hundarna som användes vid älgjakt i området. Den blev angripen av vargen o sprang mot sin ägare som sköt i nödvärn. Polis var informerad under jakten och allt  har hanterats helt enligt regelboken. Detta är ett av mycket få tillfällen då hund har kunnat värnas av sin ägare vid vargangrepp enligt den nya lagstiftningen. Det har på några veckors tid varit i storleksordningen 9-10 vargangrepp på hund i Värmland och situationen har gått helt över styr. C:a hälften av de angripna hundarna har dödats. Jag har visat ett par exempel på bloggen. Varg har också uppträtt mycket närgånget, tagit hundar i trädgårdar och inte visat rädsla för människor alls. Många som bor i vargområden upplever situationen som omöjlig, det går inte att bo och leva så här.
Jägareförbundet Värmland, LRF, Riksjägarna, Folkaktionen för en ny rovdjuspolitik och Svenska Kennelklubben Värmland har med understöd av Länsstyrelsen ansökt om skyddsjakt på 4 vargar i Värmland för att något förbättra situationen för de människor som är drabbade av vargproblemen.

Kommentarer
Postat av: rut

Hej Inga M.
Dagarna bara går och går och jag känner mej bara onyttig om jag jämför med er alla som är mitt upp i ert "förvärv".
Var var alla vargarna när jag växte upp, jag hade då alla tillfällen att träffa dem i mitt vildmarksrike? Älgarna kom ända in i farstun ibland och vi hade all möda att freda våra små havretegar så vi skulle få något med av skörden. De mindre vilda djuren räknades nästan inte alls, de umgicks vi dagligen med. Men lyckligtvis hade väl inte vargen etablerats då annars nog hade våra kossor som gick lösa i skogen sommartid inte kommit hem till mjölkdags.
Det är tragiskt att så många av våra tamdjur blivit angripna och dödats och att naturvården inte ser till att vargstammen inte hålls tillbaka.

Postat av: Pierre

Det är roligt och skönt å se att rovdjurspolitikens § 12 (heter väl den?) fungerar i praktiken.
Skamligt vore det ju annars.
Med så mycket varg i ert område vore det inte bra att försöka få bort några till?? eller tror ni/dom att det räcker med 4 stycken?
Om det nu har varit i den storleksordningen som du skriver så tycker jag att det verkar som en mycket större familj eller fler familjer.
Vet iof. inte hur mycket en varg äter på en dag men är det 10-15 stycken så bör det ju bli en hel del överfall på tamdjur.
Hur ser älgstammen ut för er i år??
Sett någon förändring mot förgående år?

2007-09-16 @ 15:35:53
URL: http://Zalt.blogg.se
Postat av: Inga M

Rut: Du ska njuta av en välförtjänt vila istället efter att ha upplevt ett arbetsliv som inte var så lättvindigt som det är idag.
Nej vargar fanns inte då. De fanns nog inte i Sverige alls vid den tiden och fanns de så tog man nog bort dem för att skydda just boskapen på skogen. Men nu tvingas vi ha dem runt husen och i trädgårdar!
Pierre: Nja jag tror att det är paragraf 28 men det är inte noga. Ja, vid enstaka tillfällen fungerar den, men oftast är ju
ägaren för långt bort för att kunna hjälpa sin hund. I alla fall vid harjakt. Det önskvärda hade varit att ta bort en flock så att människor som bor i ett vargområde kan få lite andrum och vargfritt under en period. Hela Värmland är i princip täckt av vargrevir, de går i varandra, med större och mindre flockar. Återkommer med hur mycket vargen äter och med älgtillgången inför årets jakt. I Örebro län vet jag att ett antal områden inte kommer att jaga älg för stammen är inte jaktbar pga varg.

2007-09-16 @ 17:05:40
Postat av: Mickis

nämen oj va hemskt,
ha en bra dag :)

2007-09-16 @ 18:16:38
URL: http://Mikaelamarias.blogg.se
Postat av: Mickis

tack :)
ja de tar en stund innan den hinner ladda, om du kolla om ett tag så kanske de blir bättre :)

2007-09-16 @ 19:16:28
URL: http://Mikaelamarias.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback