Varg skjuten i norra Värmland efter angrepp på hund idag lördag!

Precis nu , lördag kväll klockan 11, får vi ett telefonsamtal från en älgjägare som i skrivande stund är på väg till Karlstad med en död varg i takboxen på sin bil.

Man hade samlats för älgjakt / björnjakt i norra Värmland, området Vitsand, Bograngen idag. Men en av jakthundarna blev anfallen av en varg. Vargarna hade tydligen legat nära området utan jägarnas vetskap. Hundens ägar sköt mot vargen för att skydda hunden när den kom mot honom under angrepppet och han  träffade. Vargen blev skadad men föll inte direkt. Man försökte göra eftersök med två olika hundar, men det var inte benägna att ta spåret. (Det sägs ju ofta, särskilt av okunniga , att hundar gärna söker upp varg men det är nog i praktiken inte så vanligt.) Till slut fick man tag på en hund, som går med får för att skydda dem mot vargangrepp,  och den tog spåret direkt och vargen kunde spåras och avlivas.

Allt har hanterats helt enligt regelverket och polis har varit informerad och befunnit sig på plats.  Vi är glada att lagen om nödvärn för hundar kan fungera i praktiken. Med den tidigare lagen så hade man fått stå bredvid och tittat på tills vargen gjorde ett andra angrepp och då kan det ha varit för sent. Nu fungerade det.

Jag får bilder imorgon. Man kan inte skicka bilder under bilkörning.

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården säger

Tror inte att hundar söker upp vargar... inte för ett ögonblick. Det ska vara speciella hundar då som den du skriver om.
Ibland luktar det fränt och väldigt mycket vilddjur av något slag i en av mina skogar, då vill hundarna inte alls vara där. De blir rädda. Vad som gått där vet jag inte, men även jag känner doften.

Postat av: Inga M

Nina: Nej, de två första hundarna ville inte alls gå i vargspåret. De var ointresserade och uppträdde konstigt undvikande. Och inte många hundägare skulle vilja träna sin vanliga hund att gå i vargspår heller. Det är verkligen inte önskvärt.

2007-09-16 @ 17:09:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback