Telenor - bedrägeri!

Alltså det är bedrövligt med Telenor. Det är rent bedrägeri! En försäljare ringde upp och lovade ett bra abonnemang och att de hade minst lika bra täckning i vårt område som Telia. De hade också avtal med LRF som skulle göra det ännu förmånligare. Farhågorna för täckningen mötes med att det absolut skulle vara minst som Telia och med påståendet att försvaret hade gått över till dem för att de hade så bra 3G i Norrland.

Sammantaget lät det bra och det talades in ett avtal per telefon. Man kan göra så, spela in ett muntligt avtal som sedan är bindande. Och om man är företagare så gäller ingen ångervecka vid sådan försäljning, endast för privatpersoner.

Telefonerna kom. Tyvärr visade sig täckningen vara en katastrof. Det finns täckning efter E18 i vår kommun men urdåligt på andra ställen. Det fungerar inte med Rolands arbete som snickare runt om i obygderna. Han ringde och ville att avtalet skulle brytas eftersom varan inte höll vad försäljaren lovat. I princip är abonnemanget helt värdelöst och vi har redan tvingats teckna ett nytt Teliaabonnemang med ett nytt telefonnummer för att kunna använda mobil.  Men försäljaren vägrar bryta avtalet och kräver 17.000 kr i kompensatione i så fall. vi har erbjudit att betala för två telefoner som ingick och en del annan utrustning men inte mer. Dock utan gehör. Nu driver vi detta till rättslig instans för att få rätt. Det frågan om bedrägeri och inget annat och vi har redan hjälp av jurist. Är någon annan drabbad av Telenor?

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Upptäckte igår att vi har suttit och betalt en mailavgift på 25 kronor i månaden i snart 1½ år hos Telenor. En tjänst som vi absolut inte beställde när vi tog abonnemanget. Jag gissar att det var en gratistjänst som sedan blivit betaltjänst utan information. Äldsta som har haft abonnemanget visste inte ens om att hon hade mail i mobilen, tjänsten är aldrig använd.
Vi har bara täckning på enstaka platser i lägenheten, som tur är någorlunda i Pojkens rum, han har just tagit över från Äldsta. Det är inga problem med andra abonnemang.
När allt kommer omkring känns det som om ingenting hittills i längden slår Telia. Flickorna har glocalnet nu men det visade sig inte alls lika fördelaktigt som det såg ut när vi tog abonnemangen.

Postat av: Inga M

Annaa: När vi frågade runt visade det sig att Telia har 15 master i vår kommun och Telenor 3! Telenor täcker in E 18 men inte särskilt mycket mer! Bara lurendrejeri!

2007-09-19 @ 23:32:00
Postat av: Eva Svensson

Oh ja ska ni veta. Her ett litet företag. En säljare ringer upp och säjer att han ringer från TRE (vår operatör). Då tog jag emot samtalet, är det någon annan avslutar jag direkt. Han förklarade att Tre hade nu fått tillgång till Telenors master för bättre täckning. Det lät ju bra tyckte jag men vi var tvungna att sätta i nya simkort i våra nuvarande telefoner. Vi måste ha samma nummer sa jag eftersom dom står tryckta lite här och där. Javisst säger han det får ni. Två dagar senare får jag brev från TELENOR med två nya simkort, två nya nummer och pinkoder. Fattar ingenting så jag ringde Tre eftersom det inte går att använda andra simkort i våra telefoner (Dom är bundna till Tre).
Då säger han från Tre att det är inte alls så som försäljaren sa, ni har blivit lurade och ni är inte dom första.
Kontaktar Telenor som skickar inspelningen och på den säger han b.l.a "Då är vi överens om att ni byter operatör till TELENOR" Det är så mycket lögn det kan vara. Dom har fifflat med bandet, enda gången han nämnde TELENOR var om deras master. Fy sjutton säger jag bara.
Försöker kontakta Mobilett som ligger bakom allt men det går ju inte komma fram.
En gång kom jag fram och när jag hade förklarat hur det låg till la hon på luren i örat på mej.
Dom fattar väl att man inte får några nöjda kunder genom att agera på det viset.
Går numera fram till alla TELENORförsäljare som står utanför butiker och säger till dom kunderna att dom inte ska gå på sån lurendrejerimetoder.

2007-11-12 @ 19:47:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback