Skyddsjakt på två vargar i Värmland!

Äntligen har det blivit något lite gehör för kraven på en utglesning av vargbeståndet i Värmland. Naturvårdsverket har beviljat skyddsjakt på två vargar i Värmland och jakten görs i förebyggande syfte. Skyddsjakten genomförs med beaktande av skyddsreglerna i art- och habitatdirektivet i EU och och i Bernkonventionen.

Vargarna får fällas inom reviren Jangen och Gräsmark i norra Värmland , en varg i vardera reviret. Jakten ska skötas av 2 jaktledare som utses av Länsstyrelsen och dessa två får i sin tur utse de personer som ska delta i jakten. Deltagarna ska ha jakträtt inom områdena. Jakten får ske någon gång under tiden från 27:e september till 20:e december och det sammanlagda antalet jaktdagar får högst bli 14 under den här tiden.

Avlivningen av de här två vargarna har mer symbolvärde än praktiskt värde för det är en droppe i havet, men det är i alla fall ett steg i rätt riktning. Beslutet är daterat 27/9 på Naturvårdsverket.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Vad skulle hända om det inte blev någon varg skjuten??
Hoppas att det blir de rätta vargarna som fälls, dvs "problem vargarna" och inte de som skaffar sin föda i skogen.

Postat av: Inga M

Pierrre: Om ingen varg blir skjuten inom den stipulerade tiden så faller rätten till skyddsjakt. Vi får tro att de lyckas fälla rätt vargar. Eftersom det blir lokalbefolkningen som genomför jakten så är oddsen goda. De känner till det här bäst. Det är bara jaktledarna som utses av länsstyrelsen.

2007-09-28 @ 22:47:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback