Orimligt många vargattacker i Värmland!

Värmland drabbas av en våg av varg attacker!!

Ny! 5 jan. 2007; Jakthund dödad av varg i Filipstadstrakten. Besiktad av länsstyrelsens besiktningsman i Dalarna

15 Feb. 2007; Sällskapshund dödas av vargar på gård i Östanbjörke, norr Sunne)

16 juni 2007; 14 st får dödas och skadas av varg i Nybble, söder Kristinehamn.

Ny! 21 juni 2007; 2 st får dödas av varg väster om Värmeln, Grums kommun.

22 aug. 2007; 22 st får dödas av varg norr om Bäckhammar, söder Björneborg.

26 aug. 2007; Stövare dödas av varg på gård i Östanbjörke, norr Sunne.

31 aug. 2007; Får dödas av varg på gården Trång, norr Vägsjöfors 2,5 mil norr Torsby.

1 sept. 2007; Stövare dödat vid rävjakt vid Bäckalund, norr Sunne. Britt-Marie N. JVK /länsstyrelsens besiktningsman har varit där.

1 sept. 2007; 5 får dödade i fårhage på Sollsnäs, Vägsjöfors. Vargen gjorde utfall mot fårägaren. Man blev tvungen att skjuta vargen efter flera försök att skrämma bort den. Britt-Marie N. JVK/länsstyrelsens besiktningsman har varit där.

1 sept. 2007; Gråhund dödat vid älgjaktsträning på kvällen i Bortan inte långt från Gunnarskog. Besiktad av Lars Larsson, länsstyrelsens besiktningsman.

Ny! 1 sept. 2007; Hamiltonstövare angripen av varg i Halgåreviret. Två vargar var på platsne varav den ena anföll och bet hunden över ryggen och i låret. Jägaren lyckades avvärja angreppet, men båda vargarna förföljde honom i 250 meter!." Det var två stora vargar", uppger han. Båda saknade sändare. Hunden klarade sig och har nu besiktigas för sina skador.

3 sept. 2007; Stövare angripen och svårt skadad i Långheden, Norra Skoga. Hundägaren är ca 200 m från platsen och springer dit så fort han kan där han skrek och sköt varningskott. Vargen fortsätter attacken och visar ingen rädsla för mannen. Han tvingas tillslut skjuta vargen på kort håll med hagelgeväret. Hunden körd till veterinär i Torsby som sen remitterar den vidare till djursjukhuset i Karlstad. Britt-Marie N. har varit på platsen och även följt äg. och hund till veterinär.

3 sept. 2007; Stövare dödad av varg i Bogen. En gäst till John Guttke får sin stövare dödad av varg. Hunden hittas vid middagstid samma dag och endast huvudet kvarstår. Gunnar Glöersen, JVK/länsstyrelsens besiktningsman har varit där.

3 sept 2007; Stövar attackerad och lätt skadad av varg vid Fämtån, Ambjörby. Jägaren lyckas skrämma bort vargen.

5 sept 2007; Ytterliggare ett får dödas av varg på gården Trång, norr Vägsjöfors 2,5 mil norr Torsby. Vargens sågs i samband med angreppet.

6 sept. 2007; Jakthund dödad av varg i Rudskoga, söder Bäckhammar. Bara halsbandet och magrester av hunden kvar. Spillning på platsen som bedöms vara från varg.

8 sept. 2007; En stövare angripen och skadad av varg i Alstakan, Gunnarskog. Hunden tagen till veterinär. Angreppet avstyrdes av hundägaren och en annan jägare.

Ny 15 sept. 2007; En älghund attackeras av 2 vargar söder Röjden, Bjurberget. Hundföraren skadskjuter den ena vargen i samband med angreppet. Vargen ses av passkytt direkt efter. Vargen kvar i såten. Polis och länsstyrelsens besiktningsmän (Lars Larsson och senare Per Larsson) har varit på platsen. Eftersök med skyttar runt om och en speciell "varghund" genomförs och vargen avlivas ca kl: 19:30, ca 1 km sydväst om skottplatsen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jägareförbundet Värmland har formulerat skyddsjaktansökningar i Jangen- och Gräsmarkreviren tillsammans med LRF, SKK, JRF och Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik, m fl.


Kommentarer
Postat av: Malin

ush vad vidrigt.

Postat av: Inga M

Malin: Ja, det är vidrigt. Men egentligen är det inte vargens fel. Den uppför sig som den är genetiskt programmerad till. Det är vargpolitikens fel som inte tillåter att man får börja jaga varg och ta bort de djur som är närgångna. Inget annat land har försökt bygga upp en vargstam utan att ge lokalbefolkningen en ordentlig skyddsrätt.

2007-09-16 @ 22:28:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback