SÖNDAG28:e oktober 2007 Rådjursjakt!

image1262

Det blev en jakteftermiddag på söndagen. Jag släppte Oskar i haget mellan Liane och Sand. Han fick först upp något som borde ha varit räv. Men tappade bort den luringen efter c: a 20 minuters intensivt drev. Han öser verkligen, tätt skall och ljudligt. Men han har superbrått än så länge och flyger fram. Det gör att han är lätt att lura bort förstås.

Nästa upptag var rådjur 2 stycken vuxna djur. Intensiv jakt nu också men de lurade Roland som satt på¨pass. Det ena gick över vägen alldeles för långt bort och för snabbt och det andra smög bakom ryggen helt oväntat på andra sidan.

Sammanlagt drev nog Oskar 1 timme och var rätt trött efter det. Det var jag också. Efter någon timmes dansande i går kväll och några timmars travande opp och ner i värsta ¨åsarna så var jag också rätt slut.

På kvällen hade vi tänkt uppvakta tvillingföräldrarna men de var inte hemma. Tar det en annan dag.

Glömde nämna att det här som 'Roland har i handen är ett ovärdeligt verktyg i jakten; pejl. Med hjälp av den så ser vi om hunden skäller och kan också se i vilken riktning han finns och kan leta upp honom om han blir borta eller skadad.

Kommentarer
Postat av: Eva

Hej Inga, har inte hängt med i din blogg på ett tag nu. Men jag såg att faran verkar avblåst nu vad gäller bränderna. Vad skönt. Tyvärr är det väl rätt vanligt; att våra tidningar trissar upp saker och ting.

Postat av: Inga M

Eva: Ja, det är skönt att det värsta är över.

2007-10-30 @ 04:14:43
Postat av: Anonym

sanneligen tyckte jag mej se en lus i snorbromsen på karln på bilden. kan de va en varglus?

2007-10-30 @ 19:40:44
Postat av: Inga M

Anonym: Mmm kanske det ja....

2007-10-30 @ 22:54:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback