Den skjutna älgen!

Den skjutna älgen!
Onsdagens älgjakt var lite annorlunda upplagd. Alla gick på folkdrev för att driva Alperna (tror jag det heter, ett stort skogsområde). Roland fick gå i Signebyn med hunden för att försöka ta den folkilskna älgkon och hennes kalv.

Det  blev spännande. Hunden gjorde ett bra arbete och hade ståndskall på älgarna sammanlagt mer än tre timmar. Till slut lade de sig ner helt oberörda av hunden som skällde. Jag kunde lyssna på skällandet i GPS-telefonen som jag skrev om förut. Då var det omöjligt att skjuta. Roland försökte göra ljud så att de skulle resa sig men inte. Till slut härmade han en älg med ljud och då reste sig kalven så han kunde skjuta den. Och sedan kon. Det gick snabbt.

Sammanlagt den här veckan så tror jag att man har skjutit 10 vuxna och 6 kalvar, men det är lite osäkert. Men man har sett ganska mycket älg faktiskt. Oväntat för man ser inte så mycket av dem bland bebyggelse.

I morgon är det bara kalvavskjutning som gäller. Man bör skjuta hälften kalv ungefär sammanlagt.

Detta var alltså älgarna nr 30 och 31 i hans jägarliv. Älgjakt  är inte hans favoritjaktform, det är harjakt  med hund. Men detta att jaga älg med hund är väldigt spännande tydligen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback