Björn dödade man och hund.

Jag måste väl skriva något om det också eftersom jag varit engagerad i rovdjursdebatten.

En helt obeväpnad man och hans hund dödades utanför huset häromdagen. Mannen var inte ute på jakt utan skulle förmodligen titta till sin hund som han hade ute. Mannen dödades av björn. Det var bland andra hus och björnen har tidigare uppträtt oskyggt.

Det är bara att återigen konstatera att de stora rovdjuren faktiskt kan döda människor även om det hittills inte varit så vanligt (vilket möjligtvis kan bero på att vi under många år inte haft särskilt många stora rovdjur !)
Denna händelse illustrerar på ett tragiskt sätt behovet av en ny rovdjurspolitik där de som är berörda och lever nära rovdjur måste få mer att säga till om och att det måste bli lättare att snabbt ta bort närgångna djur.

Kommentarer
Postat av: Anki

Förmodligen skriver du om vår granne. Han var till Jämtland på älgjakt och han blev dödad av en björn.

Postat av: Inga M

Anki: Men så hemskt! Ja, jag läste att han var från söderut och på älgjakt i norra Sverige men han hade inte börjat jaga än och var obeväpnad när han dödades. Han var bara ute för att kolla hunden. Folket som bor där anser att maten tryter för björnarna eftersom det varit dåligt med bär och därför stryker de runt husen. Man har tyckt att det har varit obehagligt och det kan man förstå. Det skulle inte behöva gå så här långt innan man får ta bort stora rovdjur som går runt husen. Det är obehagligt och rejält farligt dessutom. Det är ju inte artighetsvisiter det handlar om.

2007-10-10 @ 23:32:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback