Telenors mobiltelefonskojerier!

Så här skrev jag i ett blogginlägg för ett tag sedan!
Orsaken till att jag publicerar det igen är att jag fått kommentarer från andra som också har lurats och de kommentarerna har kommit nu. Rätt intressant läsning, åtminstone för andra som också åkt dit på oseriösa försäljningsmetoder.


"Telenor fortsätter att luras!

Vi blev lurade av Telenor och det har många andra också blivit! I vårt fall gällde det mobiltelefonabonnemang med så dålig täckningsgrad i Värmland att de var i stort sett värdelösa. 

Telenor har granskats av  vår lokaltidning NWT  nu i ett par dagar.  Det verkar finnas ett mönster i Telenors lurendrejerier enligt vår egen erfarenhet och det som står i tidningen.

-  Man använder en aggressiv telefonförsäljning.

- Försäljarna ljuger ibland och säger att man representerar Telia (utnyttjar alltså likheten i namnen)

- Man ljuger om telefonernas täckning och påstår att de minst lika bra  täckningsgrad som Telia.

- Man säger att försvaret gått över till Telenor eftersom Telenor har så bra täckning ute i obygderna.

- Man verkar beta av en region i taget och som av en händelse så fungerade inte Telenors täckningskarta över Värmland  på nätet när försäljaren ringde hit. Undrar om det är så när man tar en annan region också? Att täckningskartorna just då råkar vara nere för uppgradering?

- Man  riktar in sig mot småföretagare eftersom  de inte omfattas av ångerrätten vid telefonförsäljning, men ofta är omedvetna om det. Större företag är inte lika lätta att lura eftersom de gärna har juridiskt kunnig personal.

- Försäljningen sköts inte av Telenor själva utan av skumma telefonförsäljarfirmor

-  Muntliga kontrakt rabblas snabbt och görs upp per telefon och  spelas in.

- Telenor vägrar i första vändan att annullera pålurade kontrakt med hänvisning till att det gjorts upp lagenligt med försäljarfirman och inte med Telenor direkt.

- Telenor går sedan in och häver kontrakten för dem som fortsätter bråka,  med motivering att man kan göra det om försäljningsföretaget inte följt deras riktlinjer, (men många ger naturligtvis upp på vägen och betalar.)

MEN TELENOR FORTSÄTTER ATT ANVÄNDA SIG AV DE HÄR SKUMMA TELEFONFÖRSÄLJARNA TROTS ATT MAN VETAT OM DERAS OSERIÖSA FÖRSÄLJNINGSMETODER SEDAN NOVEMBER 2006. TELENOR LÅTSAS INTE BEGRIPA  ATT DET HANDLAR OM METODER UTAN HÄNVISAR TILL ATT DET ÄR ENSTAKA OLYCKSFALL I ARBETET. MEN DET ÄR DET NATURLIGTVIS INTE NÄR DET FINNS EN SYSTEMATIK I DET HELA.

Förmodligen tjänar Telenor  stora pengar på att leja firmor som medvetet lurar kunderna.  Dålig stil i alla fall och Telenor är ett oseriöst företag som man nog ska ha så lite att göra med som möjligt.

Vi laddade ju för att gå in i en rättsprocess för att kunna avbryta det lurendrejerikontrakt som vi hade med Telenor via en telefonförsäljarfirma, men det verkar som om Telenor redan löst det hela och vi har sluppit ur fällan, (fast ingen har meddelat oss detta). "

Detta var mitt blogginlägg tidigare.

Och sedan fick jag först den här kommentaren från Martin:


2007-okt-27 @ 10:51 Postat av: Martin

Hej! Vill varna med det bestämdaste för de fulaste metoder man kan tänka sig. Verkar som de oseriösa försäljarna (NOFATEL)har Telenor i ryggen. Allt som skrivs i bloggen känner vi igen. Vi är ett litet bolatg med tre ab som blev uppringda och pålurade tre 24 mån ab. Vi hade hela tiden påpekat att ingen bindningstid skulle förekomma. Inte ville vi heller ha några telefoner. Detta till trots sitter vi nu med tre ab som vi vill förskottsbetala och sedan bara lägga på hyllan, vi fortsätter att ringa med comviq och lägger Telenor i garderoben.

Sedan kom den här kommentaren från Martin:

Postat av: Martin

Hej Inga M!
Tyvärr tror jag inte att de släpper våra abonnemang (de tjänar så pass mycket pengar på allas upplåsta ab)sedan faller allt i glömska, dock ej hos mig. Jag hade tyckt det var betydligt roligare att lägga dom slantarna på välgörenhet, men jag betalar nu så kan jag fortsätta mitt uppdrag att sprida info om de skurkfasoner som de bedriver. Många i vårt samhälle har inte de resurser,tålamod etc. som krävs för att orka stå på sin rätt. Jag både orkar och har resurser för att skipa rättvisa. Jag vill att ansvariga skall stå raka i ryggen och bemöta kritik och orätter. Det är patetiskt att ingen av de ansvariga ens vill kommentera eller har vilja att svara på konsumenternas frågor(se vidare fairshopping.se). Jag undrar ibland om de högre cheferna "Telenor" är medvetna om vad som pågår, för i så fall hade ngn av dom rätat upp i ledet.
Mer att komma..


Sedan kom den här kommentaren från Stefan;

2007-nov-03 @ 14:07 Postat av: Stefan

NOFATELS DAGAR ÄR RÄkNADE!!!

Jag är drabbad av nofatels säljare. De har lurat mig att De skulle förlänga TeliaAbonnemang. Säljaren ocgh jag pratade i över 15 minuter och hela tiden pratade vi om TELIA. Han ville banda mig och jag accepterade. Tyvärr litade jag på honom då Telia trots allt är serilsa och lyssnade inte noga på inspelningen. JAg ville ha teila och ville förlänga.

VAD HÄNDE???
4 simkort från TELENOR kommer i brevlådan. 24 måanbder bindning. Och vart bor jag när jag inte arbetar i Sthlm. Jo Kiruna. Detta berättade jag över 5 ggr.

Har talat med flera på Telenor och de fullständigt skiter i detta. De bollar mig till Nofatel. NOfatels säljare svarar inte.

Nu till det roliga.

Jag har bandat alla mina samtal med Nofatel utom det första. Även med TElenor. Jag ringde 4 veckor efter jag gjort min första "beställning" och låtsades vara kund. Kom fram efter 5 försök. Nu har jag en 20 minuter lång inspelning där säljaren bedyrar mig om att telefoneen är gratis. Samt att det handlar om en uppdatering från 2g till 3g. Vilket ska ge bättre täckning än idag, innan inspelning sägs det inget om Telenor. Jag lyckas även få säljaren att gå med på 12 månader bindning. Sen bandar jag även inspelningen, hehe.

Här är vad som kommer fram:

Telefonen är inte gratis, den kostar 160 kr i 24 månader, detta sluddrar han förbi. TElefonen är inte en 3g telefon säljaren tänker skicka. Precis innan inspelningen säger han att han måste säga 24 månder bindning i inspelningen men att han ändrar det sen. Annars skulle hans chef bli arg.

Nu har jag en full bandning på avtalet samt det bedrägeri han utsätter mig för innan avtgalet.
Jag kommer nu kontakta samtliga tidningar för att hitta ngn som är villig att gå ut med detta. Jag har säljarens namn, jag har ett avtal som uppenbart är bedrägligt och jag har band på att det är Telenor de representerar.

Jag har utöver detta bandade samtal med Telenor med blandad kompott. 2 samatal där de håller med mig och att de har stora problem med just denna försäljare.
Men att de inte kan hjälpa mig. 1 samtal där de ber mig lyssna mer på vilka avtal jag ingår. Men i alla samtliga fall frågar jag om inte detta är anlendning att se över samarbetet med sina partners. INgen kan svara på detta och ingen ger mig ngn att prata med. Jag har över 45 minuter inspelat där jag blir lurad.

Jag kommer att lägga upp inspelningarna på Cint.se samt på min hemsida.

Och martin: Jo de kommer släppa era abonnemang. Jag blev av med mina till slut. Den andra beställningen gjordes på mitt personnummer. Det innebär full ångerrätt. :)

Jag ville bara publicera dem på bloggen till hjälp och tröst för andra som också lurats!


Kommentarer
Postat av: kicki

Ja herre gud vad alla lovar över telefon men det är sällan det stämmer, jag blev uppringt av 3G ang mobiltelefon, har så dålig täckning överallt med han kollade sina kartor och vart mastarna satt, jo det skulle finnas här i våra trakter och i sunnemo skulle det fungera jättebra, äntligen tänkte jag, skrev på för 2 år och pyttsan, det är bara sos samtal som går i stugan...skit, jag har pratat med dem igen men inget stämmer...har nu BARA ett år kvar av avtalet sen skall jag aldrig ha annat än Telia mer....
Kolla gärna min blogg idag för jag har lagt in från vårt gamla skolmuseum....
kramen på dej från kicki i Molkom

Postat av: Nina på Johangården säger

Jag fattar inte att telefonbolagen bara får fortsätta att bete sig så som de gör. Finns inga lagar och regler för dem, undrar jag?! Kan de göra som de vill, månne?

2007-11-06 @ 17:03:07
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Kicki: Vi är tydligen många som blir lurade av mobiltelefonförsäljare.

Nina: Det verkar vara helt ok att göra så här, åtminstone så länge man lurar småföretagare. Då gäller ingen ångertid vid hemförsäljning.

2007-11-07 @ 02:20:41
Postat av: martin

Hej alla lurade kämpar!
Jättebra att En kille som Stefan m fl har huvudet med sig och gör en riktigt bra grej mot skurkfasonerna. Jag vill härmed lyfta på hatten och bocka mitt huvud och härmed hoppas att hans, min och alla andras kamp fortsätter på alla sätt. De gangsterfasoner som Telenor med kumpaner håller på med kommer att kosta dem dyrt. Jagv hoppas att alla ni som blivit lurade på detta vis fortsätter att blogga, kontakta tidningar etc. Jag har fortfarande inte blivit kontaktad av Telenor Vilket dom har lovat vid flertal tillfällen. Jag kommer själv att börja banda mina samtal.

2007-11-10 @ 11:26:22
Postat av: JOckeq

De säljer Telia på samma sätt nu istället efter TElenor. De ringde mig idag... lurade mig åt skogen... FY fasiken. Jag kommer terrorisera Telia till de släpper mig

2008-07-02 @ 16:50:12
Postat av: Bunny

Själv är jag portad från Telenor...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback