Lördag 10 november 2007

image1314

Lördagen var också jakt med jaktgästerna Hans v E och fru D. Gårdagens väder var ruskigt på morgonen med snöblandat regn och blåst, men lördagen bjöd på jättevackert väder redan tidigt!

Igår fredag blev det fågelkontakt med ett par uppflog (heter nog så tror jag, är inte så hemma på fågeljakttermer) men ingen skjutchans, för långt. Tjädrarna tryckte inte utan flög för tidigt. Kan bero på fåglarna men också på hunden sånt vet man inte.

Men hon sökte bra och fick se fågel flyga upp. Det är bra som erfarenhet.

Lördag blev också fågelkontakt men också för långt håll när fåglarna flög upp.  Roland gick efter hare men utan framgång.

På eftermiddagen både igår fredag och idag lördag gick vi med taxen en sväng. Igår med gästerna och idag bara Roland och jag när gästerna åkt. De lämnade oss vid middagstid för resan hem igen till Sörmland. De planerar att komma tillbaka nästa år igen men då lite tidigare, ev trycker fåglarna bättre något tidigare på säsongen.

Man skulle också hem för att planera jakt på kronhjort under söndagen.

Vår rådjursjakt blev också resultatlös, inga slag, ingen kontakt. Vi tror att rådjuren lämnat oss för tillfället. Det finns inget att äta på våra numera plöjda åkrar och djuren vill hellre gå på andra ställen. Imorgon söndag blir det en annan strategi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback