Harjakt just nu lördag förmiddag!

image1337
Just nu kom en bild från gubbens mobil. Han är på Egenäs och jagar tillsammans med T i Deje som syns här på bilden med benäget tillstånd. De mumsar och äter så där vid brasan i väntan på upptag. Det kan ta timmar medan hunden reder ut några besvärliga slag. Slag är alltså lika med vittring efter hare. Harar är nattdjur som är uppe och äter då. Under dagen ligger de stilla och trycker. Det hunden kan hitta är alltså vittring efter harens nattliga äventyr och de kan ju röra sig över stora områden om det vill sig. Och de går ofta fram och tillbaka här och där vilket är svårt för en hund att trassla ut.

Så här är det i alla fall idag på Egenäs viltvårdsområde. Det kommer tyvärr att upplösas och då är det svårt att jaga med hund här. Hundjakt kräver en större sammanhängande areal. Det blir också svårt att bedriva viltvård när många små markägare ska jaga på egen hand på egen liten mark och man inte gör gemensamma insatser för de vilda djuren.

I eftermiddag ska vi jaga rådjur här hemma tror jag.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Blev det rådjursjakt?

Postat av: Inga M

Ja, det blev rådjursjakt men inget upptag. Det var nog helt tomt på rådjur i det området vi gick i. Men taxen fick helt godkänt för sitt jobb. Han söker ut ordentligt och letar lugnt upp mig efter en god stund, håller kontakt!

2007-11-18 @ 08:18:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback