Förstummade är vi lite

Måste ändå bara skriva en rad om att vi är lite lätt förstummade över miljööveråklagarens inställning i rovdjursfrågan. BRÅ = Brottsförebyggande rådet har kommit med en rapport om tjuvjakt på rovdjur. Den rapporten handlar väldigt mycket om att man faktiskt inser och godkänner att varg och björn ställer till bekymmer för de människor som måste leva med dem och att man måste öppna en dialog med lokalbefolkningen så att den  blir delaktig i förvaltningen av de stora rovdjuren.

Men vad säger miljöåklagaren? Jo, att nu får det vara slut med daltandet med de berörda, det ska bli slut med tal om dialog och att stryka medhårs!

Det låter som om den här tjänstemannen, eller till och med ämbetsman kanske, vad nu det kan vara för skillnad, har en helt annan uppfattning i den här frågan än hans uppdragsgivare; regering och riksdag har.

Vi ska spela in reprisen så att man kan få ordagranna citat.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Håller med dig. helt fantastiskt???
Jag fick uppfattningen av hela upplägget på debatten att den var lite "vinklad".
Så fort någon sa något"negativt eller ont" om vargen/rovdjuren så blev dom avbrutna eller helt påhoppade av: -svara ja eller nej! (på frågor som tror DU vargen är farlig för människor eller -Tror DU att vargen är inplanterad av staten i smyg?
För att sedan säga -Då var det som jag trodde.
Hallå!!! Jag trodde det var en debatt.
Där ska väl allas åsikter och meningar ha samma värde???
Fick du en sådan uppfattning eller har jag fått allt om bakfoten?

Postat av: Inga M

Pierre: Visst var det precis som det brukar vara! Helt vinklat! Man ägnade väl i alla fall 10 minuter av inslaget åt att beskriva hur ortsbefolkningen trakasserade vargspårare men när Gunnar G började beskriva hur han som anställd på jägareförbundet
blev hotad anonymt både på fritid och på arbetstid av militanta vargvänner då blev han genast avbruten. Och när man diskuterade SÄPO-hjälp för att komma åt trakasserier i sammanhanget så handlade det inte om att infiltrera i Rovdjursföreningen för att komma åt trakasserier från den sidan, utan om att spana på de vargdrabbade och jägare. Visst är det så vinklat det kan bli, men vi börjar ju bli vana. Så här har det hållit på i många år nu, media har ju tagit ställning och redovisar helt enögt.

Men jag tyckte att Gunnar Glöersen från jägareförbundet i Värmland, gjorde det här så bra man någonsin kan göra detta. Han blev inte arg och förstummad som de flesta andra skulle ha blivit utan argumenterade sakligt om vargjakt och tjuvjakt. Det var imponerande! Men han är en de allra kunnigaste i Sverige i de här frågorna och Roland har kontakt med honom flera gånger i veckan.

2007-11-11 @ 22:33:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback