Eftermiddagens rådjursjakt!

Idag söndag eftermiddag jagade vi rådjur med Oskar förstås. Han fick först upp ett djur och jagade på det en kvart så där, sedan släppte han. Han släpper lite tidigt. Han ligger inte kvar egentligen tills rådjuren gör sitt första lilla stopp och väntar in hunden utan han tycker han blir långt efter i första ruschen och kommer tillbaka till mig.

Nu råkade han när han kom tillbaka gå på en lite bock som smugit sig undan i upptaget. Den hade gått nedanför mig där jag stod högt uppe på en ås och kollade Oskars jagande. Jag hörde bocken kliva lite försiktigt. Det är roligt att vara hundförare. Djuren blir så upptagna av hunden att de inte märker mig och kommer nära. Så gjorde den här bocken. Han smög sakta upp för berget mot mig och jag hörde honom hela tiden och såg honom också först. Hann få upp kameran och ta ett kort om än med fokus på några granar bredvis så det blev lite suddigt. Han stod bara c:a 5 meter från mig och blev väldigt förvånad när blixten brände av och försvann i fyrsprång till vänster om mig.På andra bilden syns bara den vita stjärten som är varningssignalen som fälls upp i flykt.

image1327

image1328

Inget blev skjutet idag heller men han fick en bra jakttur Oskar och börjar förstå varför han är i skogen.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Det är så roligt när man får djuren i "knät" när man är i skogen. Dom har inte en aning om att man är där och/eller vet ej vad det är om dom får syn på oss.

Postat av: Åsa

Maken och jag räddade en liten "Oscar" när vi var ute och åkte i helgen.
Det var en strävhårig tax som gick mitt i vägen och när vi stannade så skällde han må du tro...
Förstod, att det var en hund som blivit släppt för att jaga men som kommit lite "galet".
Förstod det efter att ha läst din blogg om er Oscar och på hurdant halsband hunden hade.
Till slut kom husse körande i sin bil, han blev jättetacksam att vi tagit hand om hunden, för han hade sökt efter honom sedan morgonen via pejl.
Pejlen kan ju inte ha funkat nå´t vidare....Men,jag förstod att det var ett pejlingshalsband som satt på hunden.
Det var väldigt halt på vägen där hunden uppehöll sig så vi stod kvar där läääänge för att se till så att ingen körde på honom, vilket var vad vi höll på att göra.
Slutet gott allting gott...

2007-11-12 @ 12:36:44
URL: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback