Takarbete

Takarbete

Ja, det är mitt fel att vi håller på en dag varje vår med det här; sopar taket. Jag gillar alltså de här stora träden som finns runt vårt hus, men tyvärr så tappar de löv o barr, så taket måste sopas en gång varje år och det är en dags arbete. Gubben är på taket o jag assisterar nerifrån.  På altanen lägger vi en presenning för att fång upp lorten. Det är inte bara löv o barr utan också en hel del sot från vedeldningen och liksom sand som betongpannorna släpper ifrån sig. Framåt 6-tiden var det i alla fall över.

Då åkte vi till Hol för att titta till dem som jobbar där med att förbereda vår tyske väns flyttning hit. Huset ska renoveras en del. Det är två familjer som hjälps åt med det och de har två små mörkhyade barn. Roland träffade dem i morse och sedan har han pratat om de här söta barnen hela dagen. Frågan var bara vilket rävärende han skulle komma med för att få åka dit en gång till idag och träffa dem. Det blev varmvatten till slut o det var inte ett rävärende, det var alldeles på riktigt.

Under dagen har vi haft fika med R. Ö. från Näs som kom hit för att låna bits och senare med arrendator O som bara var ute på bygdetur med sin motorcykel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback