Skogsdag på Årjängstravet!

Skogsdag p? ?rj?ngstravet!

Det var skogsdag idag på Årjängstravet. Det var inte bara skogtema med ett antal skogsföretag reperesenterade utan också Swedbank och Jägareförbundet. Gubben har hållit ett antal av evenemangen här tillsammans med Katarina Johannesson på banken. Det har varit mycket ringande och planerande ett par veckor.

Nu råkade allt klaffa perfekt och det blev en succé. Massor av folk redan tidigt på morgonen till olika stationer. Det fanns bl.a. skytte ( här "Pastorn" med son, jag tror han heter Ludvig, mycket jaktintresserad).

image592

Här är det jakthundparad med ett stort antal jakthundsraser som paraderar inför publiken mellan lopp 1 o 2. Det var meningen att Ulf Wall skulle ha presenterat raserna i högtalarna inför publiken, men han kunde inte komma så Roland fick göra det själv. Det var bra o helt godkänt tycker jag. Han har ju sysslat med detta hela sitt liv o är kunnig i branschen.  Det var 17 oika raser med olika jaktliga egenskaper, bl.a. : Hamiltonstövare, Finsk stövare, Rysk stövare, Smålandsstövare, Jämthund, Norsk älghund grå, Drever, Beagle, Borderterrier, Taxar, Flacoated Retriever, Schillerstövare, Münsterländer, Engelsk springerspaniel, Pointer, Hälleforshund.

image594

Här fick gubben dela ut pris i det lopp som Jägareförbundet sponsrade. Det var hederspris till körsvennen Erik Berglöf från Karlstad och en representant för ägaren till hästen Fly high kemp, Team Jetset HB Göteborg.  Hederspriset var en fleecetröja och Erik Berglöf skulle använda den vid jakt på Sandgrund lovade han ! Vi tror honom!

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Vilken rolig dag! Hundparaden skulle jag vilja ha sett. I min barndom hade vi hamiltonstövare, springerspaniel och jämthund.

Postat av: Fiskarflickan

Vad glad jag blev när jag såg jämthunden! Brorsan köpte en jämthund för drygt ett år sedan. Saknar hunden varje dag, ja brorsan också för den delen. När jag såg bilden var Max, brorsans hund, det första som ploppade upp i huvudet!

2007-05-01 @ 23:14:52
URL: http://fiskarflickan.blogg.se
Postat av: Inga M

Tant: Du mpste alltså ha växt upp i en jägarfamilj, annars har man inte sådana hundar!
Det är lugna o fina hundraser, inte ett skall eller ett enda utfall på hela dagen.

Fiskarflickan: Jämtar är fina. Vi har haft jämtar vi också vid ett par tillfällen, men det är inte egentligen någon vits. De är ju älghundar o vår älgjakt är så kort tid på året.

2007-05-01 @ 23:38:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback