Noll vård i Årjäng snart!?

Om jag nu ska fortsätta vara gnällspik så är det vården i Årjäng alltså. Jag har skildrat en del av mina upplevelser därvidlag på kategorin Carema i min blogg. Nu var min mammas astmamedicin på upphällningen. Jag började med att försöka kontakta vårdcentralen i måndags morse mellan 8 och 8.30 två gånger, Gick inte att komma fram. Likadant igår tisdag, två försök samma tid, gick inte. Försökte idag igen mellan 10 och 11, med samma resultat. Då började jag känna lite panik. I mitt jobb kan jag inte sitta timmar i telefonkö och låta barnen gå vind för våg. Jag ringde  till slut något akutnummer  i eftermiddags och de lovade att hjälpa mig.

Läste igår i tidningen att Värmland utmärker sig i särklass med dålig vårdtillgänglighet; endast vart tionde telefonsamtal till vårdinrättning går fram. Vore roligt att se en beräkning vad det kostar att ha så många människor sittandes i telefonkö.

För tydlighetens skull; ingen skugga ska falla över dem som jobbar på vårdcentralen i Årjäng. De gör verkligen så gott de kan utifrån de förutsättningar som bjuds. Och problemen startade inte när Carema tog över utan fanns även tidigare. Detta verkar alltså vara ett värmländskt dilemma.

En del av våra bekanta har slutat att ens försöka med vårdcentralen i Årjäng. Man åker direkt till Säffle, 6 mil bort, istället.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Det är liknande överallt tror jag. Min arbetskamrat höll på i timmar innan hon kom fram. Fick också ringa "akut". Synd om de anställda som ju vill så väl och mycket!
Trolda - godmorgon!

Postat av: frktjatlund

Jag trodde i min enfald att det funkade bättre på mindre orter än i stan. Så var det när jag bodde i Dalarna på 70-talet. Centralorten hade 6000 inv och höll igång en vårdcentral, så kallad treläkarstation. Visserligen fick samma barnmorska sköta både MVC och BVC, men det var inga problem att få tag i läkartider. Det har säkert ändrats även där.

2007-05-24 @ 19:40:41
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Det är en trist utveckling. Helt åt fel håll!
Tjatis: Nej här har det varit stora problem med tillgängligheten i åratal. Vi tror gärna att det är bättre på större orter. Enligt vår son, som bor centralt i Stockholm, så kommer han in direkt på en läkarstation om han vill.

2007-05-27 @ 05:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback